afslagmatjeVandaag hadden we te maken met wintergreens en volgens wedstrijdleider Tom Bleijendaal hebben we dan met fonduepannen te maken. Die associatie ontgaat mij even, maar a la, laat ik het maar overnemen. Het moge duidelijk zijn dat de baan moeilijk te bespelen was, een laagje sneeuw en lichte vorst laten hun sporen wel na. De afgelopen dagen kon er door het winterse weer weinig gegolfd worden en menig echtgenote had het dan ook zwaar te verduren. Vooral Cees Duijn heeft het moeilijk op zulke dagen; gewend als hij is om elke dag wat onderhoud aan de baan te plegen was hij nu noodgedwongen veroordeeld tot een paar dagen binnen zitten. Ria was er op een gegeven moment zo mee aan dat ze Cees naar het schuurtje stuurde: je kunt daar toch wel wat doen! Tijdens het opruimen (je moet toch wat) kwam Cees op het lumineuze idee om zelf een afslagmatje te  maken (zie foto). De afslag op hole 1 was prima en nadat het matje ook flightgenoot Cor Vreeker een prima afslag gaf, werd het goedgekeurd. Voor zijn tweede slag lag Cees zijn matje al weer klaar, pakte zijn driver en wilde weer slaan. Ik vind Cees een geweldige vent, maar dit ging mij toch wel te ver. “Cees, je mag plaatsen maar dat betekent niet dat je mag opteeën en je driver mag gebruiken.” Cees was duidelijk van slag en er lukte hem de rest van de dag weinig meer.
Vreemd genoeg lijkt er op dat sommige mensen helemaal geen last hadden van de winterse omstandigheden. Hoe bestaat het dat Cock Beliën en Hein Dekker met 20 punten de baan af stappen en John Heemskerk met maar liefst 19? Zeer knap.
Zelf ging ik zoals de laatste weken weer voor de bijzondere verrichtingen en sloeg toe op hole negen. Met mijn derde slag lag ik net wat dichter bij de hole dan Piet den Dulk. Op hole 1 flikte Bob Gerritsen hetzelfde kunstje.
Verder waren we natuurlijk heel blij dat Ton Scholte anoniem een rondje bitterballen gaf. Op de vraag waarom hij anoniem wilde blijven vertelde Ton dat hij er niet van houdt om gefeliciteerd of bedankt te worden, en dat doen we dan ook maar niet (maar lekker was het wel).

Guus