width=Hindernissen plenty op de gemiddelde golfbaan. Ook op die van ons. Bunkers, bosjes en water, veel water. Of het waar is, moet vooral niet worden onderzocht (want daar is het verhaal te mooi voor), maar een boer die op de rand van de golfbaan in de Houtrakpolder woont, gaat dankzij de opbrengst van uit de sloot geviste golfballen elk jaar op vakantie naar Ibiza. Met het hele gezin.

Of dat ook geldt voor de familie Duijn is niet bekend. Daarover zwijgen ze als het graf. Maar dat er op onze homecourse voor een fortuin aan ballen in het water wordt geslagen, staat vast. Denk alleen maar aan de ellendige dwarssloot op hole drie en de ‘Bermuda Driehoek’ aan het eind van hole zes. ‘Ballenmonsters’, zijn het.

Maar water is op nog veel meer manieren en vormen aanwezig op de golfbaan: als neerslag, als dorstlesser en – om nog maar iets te noemen – als landing- en startbaan voor zwanen en ander gevogelte. Kortom: water(beheer) op golfbanen is uiterst belangrijk en daarom organiseert de Nederlandse Golf Federatie (NGF) op 17 maart aanstaande een ‘Watersymposium’ met daaraan verbonden een fotowedstrijd. ‘Kijk eens om u heen’, schrijft de NGF, ‘en zie wat water doet op de golfbaan. Laat u inspireren en laat uw visie op Water en Golf zien. ‘Stuur ons uw mooiste foto.’

Wel, onze club telt zoveel goeie fotografen… daar moet toch een potentiële prijswinnaar tussen zitten. Aan de slag daarom! En bedenk dat foto’s die al zijn gemaakt ook mogen worden ingestuurd. Een jury, bestaande uit fotografen van GOLFjournaal en NGF-medewerkers, zullen de drie mooiste foto’s selecteren en tijdens het eerdergenoemde symposium zal dan de winnaar worden gekozen. Prijs: een paginagrote plaatsing in het GOLFjournaal (juni-nummer) alsmede een vergroting van de betrokken foto. Een selectie van de overige mooiste foto’s wordt gepresenteerd op de website van de NGF (rechtenvrij).

De voorwaarden in kort bestek: het thema is dus ‘Water & Golf’, het formaat minimaal 6 pixels, maximaal 12 pixels (kleur of zwart-wit) en er kan tot woensdag 21 februari 2012 worden ingestuurd naar fotowedstrijd@ngf.nl onder vermelding van:

1.       Naam

2.       Telefoonnummer