Na een aantal zeer memorabele wedstrijden in de voorrondes van het matchplay kampioenschap 2022 is bekend geworden welke spelers zich geplaatst hebben voor het finale weekend van 3 en 4 september.
De voorrondes bij de heren werden in vier poules gespeeld en de beste twee uit elke poule plaatste zich voor de kwartfinale.

  Poule 1  Poule 2  Poule 3  Poule 4 
1Manfred 6Renee8Brendan6Guus 8
2Guus W6JelleDirk5Sam 6

Op basis van de behaalde wedstrijdpunten en eventueel het aantal gewonnen holes is een plaatsingslijst voor het weekend gemaakt.

Zoals jullie kunnen zien starten we zaterdagochtend vroeg en staan er voor de winnaars maar liefst twee wedstrijden op het programma. Tussendoor hebben ze gelukkig nog wel tijd om een door de club aangeboden lunch naar binnen te werken.

Omdat er aan de dames competitie wat minder deelnemers waren starten zij zaterdagochtend in alle vroegte al aan de 1/2 finale. Om 8.28 uur bijten Miranda van der Kruijs en Marian de Vries de spits af, gevolgd door Marion Vlaar en Ans Groot. Na haar eclatante overwinning van afgelopen maandag op de sponsordag lijkt Miranda de grote favoriet, maar de andere dames geven zich natuurlijk niet zomaar gewonnen.

Op zondag worden de beide finales pas ’s middags gespeeld zodat niemand wegens kerkelijke verplichtingen de wedstrijd hoeft te missen. Publiek is bij elke wedstrijd toegestaan; je mag natuurlijk met de spelers meelopen, maar ook vanaf het terras heb je een prachtig zicht.

Guus