Gisteren werd al weer de laatste matchplaykoppelwedstrijd van dit seizoen gehouden.

Wat is het snel gegaan en wat hebben wij weer een mooi jaar gehad. De animo voor deze wedstrijd is zo groot geworden, dat wij zijn afgestapt van shotgun en naar starttijden zijn gegaan om iedereen de kans te geven mee te doen. Wij hebben zelfs een keer met 72! Deelnemers gespeeld.

Vandaag, mede door veel vakantiegangers, hadden wij 44 deelnemers. Daarom hadden wij besloten, natuurlijk in overleg en met goedkeuring van de baan waarvoor dank, om en een shotgunwedstrijd van te maken. Dat is toch altijd weer ontzetten leuk. Tegelijk starten van verschillende holes en allemaal tegelijk weer binnen. Gezellig allemaal een drankje doen en nog even een analyse van de wedstrijd. Ook met het oog op de prijsuitreiking kwam dit heel goed uit.

Wij zouden om 12:36 starten en om 12:20 naar de teeboxen lopen. De mensen stonden al ruim voor die tijd allemaal buiten te trappelen om naar de holes te lopen. Dus iedereen had er veel zin in.

Trouwens wederom prima golfweer , volgens mij hebben wij dit jaar geboft met het weer, dus het beloofde een mooie golfdag te worden. Ikzelf startte op hole 1 met Peter Buis (golfmaatje voor deze dag) en onze tegenstanders Arjan de B. en Ramon L.

Peter en ik hadden allebei een goede dag en maakten weinig fouten, waardoor wij dik wonnen van Arjan en Ramon. Arjan en Ramon vatte dit heel sportief op. Na afloop hebben wij nog uitgebreid nagepraat over hoe het kwam dat Peter en ik meer steady speelden dan zij.

Bij een finale hoort natuurlijk ook een finalewaardige indeling. Vandaar dat er geprobeerd was om zoveel mogelijk de kanshebbers op de eindoverwinning tegen elkaar te laten spelen. Zo speelde Melvin en Marco tegen Els en Wim, de nummers 1 en 2 op de ranglijst, zoals dat hoort bij een finale.

Volgens mij ging iedereen goed door de baan, het stroomde mooi door, en was er in iedere partij strijd om de holes.

Na de wedstrijd ben ik meteen begonnen met het invoeren van de scores met support van Liesbeth Pronk. Vanaf volgend seizoen zijn wij samen de wedstrijdleiders van de matchplaykoppelwedstrijd.

Bij het uitrekenen van de overal winnaar liepen we als wedstrijdleiders tegen een dilemma aan.  We zouden drie koppels hebben met dezelfde aantal punten voor de tweede plek. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar 1 nummer 2 zijn.  

Als wedstrijdcommissie hebben wij besloten de scores op te tellen van de koppels die vier keer met elkaar, dus met dezelfde partner, hebben gespeeld. Van de 3 teams die gelijk zijn geëindigd bleven er toen nog 2 2e plaatsen over. Hierna hebben wij gekeken welke team dagwinnaar is geweest. Toen dit duidelijk was, konden wij overgaan tot de prijsuitreiking van alle 6 de wedstrijden en het eindklassement.

Overal winnaars zijn geworden: 1e plaats: Melvin v. R. en Marco R.

                                                         2e plaats: Els en Wim T.

                                                         3e plaats: Piet d D. en Gilian B.

Ook de dagwinnaars werden ook in het zonnetje gezet. Nummer 1 kreeg per persoon 3 golfballen, de tweede plaats 2 golfballen en de derde 1 golfbal.

Hier de dagwinnaars van de 6 gespeelde wedstrijden. Voor het volledige overzicht zie het bijgevoegde Excelbestand.

24 april: 1e Marian en Jan d V.

29 mei: 1e Els en Wim T.

26 juni: 1e Melvin v R. en Marco R.

31 juli: Loes en Herman v.d. W.

28 augustus: Simone V. en Franciska B.

25 september: Mirjam K en Peter B.

Tot slot hopen wij als wedstrijdleiding dat u terugkijkt op een geslaagd seizoen van deze competitie en wij hopen u volgend seizoen weer in grote getalen terug te zien.

Groeten Liesbeth, Marion en Mirjam.