Vandaag is de finale gespeeld van de Matchplay competitie. Bij de heren gingen Brendan en Sam om 13.08 van start.Als wedstrijdleider heb ik de finale meegelopen en hieronder het verloop 
Hole 1 Sam 1up. Hole 2 gelijk Hole 3 Brendan gewonnen.  Hole 4 Sam gewonnen, Hole 5 Sam maakt een par en Brendan niet,  2 Up voor Sam.   Hole 6 allebei een verre drive Brendan rand water en Sam midden op fairway, Sam veilig naar de 100 meter en Brendan in het bos rechts.  Sam naar de green maar bal gaat over de green in de bunker tussen 6 en 8 denken wij allemaal.  De bal wordt niet gevonden en Sam gaat terug voor nieuwe slag naar de green. Deze keer wel gehaald maar Brendan wint deze hole.  Stand Sam 1 Up. Op 7 maakt Brendan een par en wint de hole.   All Square .   Hole 8 beide een verre afslag maar Brendan ligt in de bunker van 7.  Sam wint de hole.   Hole 9. Brendan maakt een birdie en wint de hole.. All Square en we gaan naar hole 10.  Op dat moment begint ook de Formule 1 en zowel ik als Brendan kijken de start op de telefoon.  Sam gaat stoïcijns verder.  Beide spelers in het bos aan de linkerkant.  Brendan lukt het om met twee slagen uit het bos te komen en speelt hem dan richting water naast de green van 1.  Ook Sam zijn bal gaat richting green.  Brendan vindt zijn bal niet en geeft de hole. Stand Sam 1 Up.    Hole 11 beide een par dus stand blijft gelijk.  
Memorabele hole 12. Sam in het bos rechts en speelt provisionele bal. Brendan slaat bal in de rough net voorbij  de teebox van geel.  Brendan speelt naar de fairway en daarna over de sloot richting het water. Sam vindt eerste bal en speelt netjes en beheerst uit het bos naar de fairway en speelt daarna zijn bal strategisch voor het water en slaat dan richting green maar beland in de kleine bunker voor de green ( slag 4).  Brendan vindt zijn bal niet en past waterhindernis regel toe en speelt een slechte 5e slag richting green maar beland ruim voor de green.  Slag 6 gaat over de green heen en slag 7 beland op de green en slag 8 naar de vlag.  Sam speelt uit de bunker net naast de green en komt met slag 6 op de green en speelt met slag 7 naar de vlag maar die is te zacht.  Na enige discussie over de stand wordt de hole gegeven door Brendan aan Sam, stand Sam 2 Up.   Op hole 13 speelt Sam zijn derde slag net voor de vlag en ook Brendan ligt met drie op de green maar mist daarna de hole. Stand Sam 3 Up.   Hole 14  Sam op de green en tweede slag net voor de vlag. Brendan in de bunker en met slag drie op de green. Hole door Sam gewonnen. Stand Sam 4 Up. 
Hole 15 Sam voor het eerste bos links en Brendan recht vooruit.  Sam met slag vier naar de green en uitgeholed met 7.  Brendan met 6 dus hole terug voor Brendan. Dit moest ook wel. Brendan moet alle holes winnen om een playoff te kunnen afdwingen.  Dit wordt wel moeilijk. 
Stand Sam 3 Up. Sam goeie afslag en Brendan belandt op hole 8 en slaat volgende slag op fairway van 8 en met slag vier beland bal in de frinch net voor de green.        De bal van Sam komt met zijn vierde slag vlak naast de vlag.  Brendan moet zijn slag uitholen om verder te kunnen maar helaas gaat zijn bal mis.
De hole wordt gegeven en Sam wordt door Brendan gefeliciteerd met de overwinning.  Zie onderstaand filmpje. 
Na drie keer de finale te hebben gespeeld is Sam vandaag gelukt om te winnen. 

Tot zover het verslag van een mooie wedstrijd dag en op het terras zijn de kampioenen gehuldigd. Door de funwedstrijd was het terras aardig gevuld met leden zodat de kampioenen onder luid applaus werden gehuldigd. 

Alle deelnemers bedankt voor hun deelname en wij hopen volgend jaar weer een mooie competitie te kunnen organiseren
Jullie wedstrijdleiders George en Ria.