Het was lekker weer, goede temperatuur en een beetje wind. Ik ging als laatste de baan in met Erik en Wim de kanshebbers voor de beker en uiteraard de “populaire parkeerplaats” zoals Erik het al eens eerder heeft genoemd. Ik probeerde Erik een beetje bij te houden wat op de eerste negen aardig lukte. Erik kwam door met 16 punten, ik met 19 punten, Wim moest nog even warmdraaien. Later in de tweede negen ging het fout bij mij op de par 5 twaalfde: een streep. Vanaf die hole prentte ik me in: geen fouten meer maken! Wim begon parren te scoren en ik begon Erik weer bij te houden. Lekker! Ergens bij de vijftiende vroeg Erik of ik ook een birdie nodig had voor mijn score, ik dacht van niet. Bij de laatste stond ik op allebei één punt voor, ik had een par nodig om 36 punten te halen. Erik slaat af heel laag onder de wind door (er was geen wind meer) eigenlijk gewoon over de grond, Wim slaat bal met een keurige fade links voor de eerste bunker, mijn bal stuitert rechts naast de 2e bunker naar het pad dat door de rough loopt. Erik en Wim komen met hun 2e slag niet op de green, ik net er buiten. Zij chippen allebei iets te hard waardoor hun bal links naar beneden rolt. Met een waarschijnlijk nooit meer te evenaren gevoel chip ik de bal in één keer in de hole: BIRDIE!!! De winnaar in deze flight is bekend. Wim gaat met 35 punten, Erik met 34 en ik met 38 punten het clubhuis in. Ariën wint de dagprijs met 39 punten, de longest was voor Jos en o, ja ik had ook nog de neary op 14. Al met al een heerlijke golfmiddag.

Wedstrijdleiding (Marion) bedankt! Sponsors bakkerij Pater, Timo en Sam Sneek Makelaardij bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Sam.