width=Zaterdag 22 september was de finale van de Koppelmatchplay Blub Media competitie.
De meeste competitie zijn inmiddels al beslist maar gisteren was de ontknoping nog spannend.
Diverse koppels stonden op korte afstand van het leidende koppel Guus Koning en Sam Sneek.
Guus en Sam wonnen overtuigend van de nummer 2 Rob van de Dobbelsteen en Bob Gerritsen met 24-12 en kwamen uit op totaal 93 punten.
Wij speelde tegen Henny en Peter Wusten omdat beiden koppels op 86 punten stonden na 4 beste scores.
Afgelopen wedstrijden hadden de Wusten goede scores op de mat gelegd en met 23 en 27 slagen mee kon dat nog wel eens een zware dobber worden.
Na 9 holes stonden wij met 15-3 voor, een bliksem start met 3 parren en 2 birdies op de eerste 5 holes zijn zij niet meer te boven gekomen.
De tweede negen kwamen Henny en Peter beter in hun spel en werd het lastig om nog holes te winnen. Uiteindelijk ook een eindstand van 24-12, omdat wij onze minste uitslag van 17 punten met 7 punten verbeterde kwamen wij ook uit op een eindstand van 93 punten. En nu dacht iedereen in de kantine van golfclub Spierdijk een gelijke stand dan een sudden death of onderling resultaat is beslissend.
Maar nee, sponsor Maurice had voor aanvang van de competitie laten vastleggen bij notaris Cobby en de Fons dat bij gelijke standen in de wedstrijden de laagste handicap dan wint.
Dus winnaar van seizoen 2018 zijn Maurice Jong en Erik Bark, met knappe tweede plek Guus en Sam. Derde werden Gilian Belien en Piet den Dulk.
Tijdens de prijsuitreiking werden prachtige prijzen uitgereikt, flessen processo, wijn- en dinerbonnen. Ik wil hierbij sponsor Blub Media bedanken voor de prijzen, Coby en Fons voor de voortreffelijke organisatie van deze competitie en Golfbaan Spierdijk voor de strak gemaaide fairways. Op naar volgend jaar en wij hopen natuurlijk weer op een grote opkomst van deze leuke competitie en spelvorm.

Erik