title=Groot feest, vorige week vrijdag in het clubhuis. De Nederlandse Golf Federatie had per officieel schrijven immers laten weten, dat zowel Golfbaan Spierdijk als Golfclub ‘De Koggen’ de A-status was verleend. Aan onze eminente secretaris Barbara Wasch de eer om de bijbehorende oorkondes met enig ceremonieel en onder luid applaus aan de muur te schroeven.

Eerlijk gezegd: de dubbele A-status, was meer dan waarop was gehoopt. De verwachting immers was dat de baan door het ontbreken van een kleedgelegenheid hoogstens een B-status zou worden verleend en dat aan de andere kant de club nog ‘te jong’ was (nauwelijks anderhalf jaar) om in aanmerking te komen voor nu al de hoogste kwalificatie.

Maar de NGF besliste anders. De motivatie die de baan de A-status opleverde, is nog niet bekend (die moet nog komen), maar mondeling hebben de beoordelaars al laten weten dat ze zeer onder de indruk zijn van de ‘goede kwaliteit van uw accommodatie en het op termijn te openen nieuwe clubhuis zal zeker bijdragen aan de gerezen verwachtingen’. Ook werd gesproken over ‘de snelste greens’ van Noord-Holland. Een pluim die de baaneigenaren uiteraard deed glimmen van trots.

Dat de club de A-status kreeg, had het vooral te danken aan de grote zelfwerkzaamheid. De NGF was blij verrast door het enorm grote aantal leden dat zitting had genomen in zowel bestuur als de diverse commissies. Eveneens een compliment die we in onze zak mogen steken. Overigens heeft het A-lidmaatschap van de club ook een administratief gevolg. Ons clubnummer was 743 maar is nu gewijzigd in 160. Goed om te weten. Niet dan?