Wat een prachtige dag. Zondag 10 juni wederom het jaarlijkse familietoernooi voor het goede doel.
18 teams en dus 36 deelnemers in een strijd om eeuwige roem, eer en natuurlijk zich inzettend voor het goed doel. Allemaal familieleden voor het leven, echter ook een aantal familierelaties voor één dag werden er gesmeed om kans te maken op die prachtige prijzen.
Ook dit jaar was het goede doel weer het Jeugdsportfonds. Ongelooflijk belangrijk dat kinderen uit gezinnen waar het financieel allemaal wat minder is, toch aan sport kunnen doen.
Vandaar ook dat dit evenement door Golfclub De Koggen en Golfbaan Spierdijk wordt omarmd.
Greenfee voor niet-leden wordt gesponsord door de baan en de club. Daarbij kwam Klaas-Willem, onze baanmanager, ons tegemoet met het toestemmen om er een shotgun wedstrijd van te maken.
Hierdoor konden wij tegelijk starten en komt iedereen ook redelijk tegelijk binnen. Bedankt hiervoor. Dit heeft de prachtige dag nog mooier gemaakt.

Na een korte uitleg over de spelvorm gingen wij rond 14:30 richting de holes.
Het weer was ons ook gunstig gezind, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige dat en goede scores.
Het was een prachtig gezicht om al die verschillende combinaties de baan in te zien gaan. Ties
(9 jaren jong) bv met zijn zusje Antje (7 jaren jong), Frank Braas met zijn schoonzoon, Rinus van Ingen die ineens een golfende neef Ron bleek te hebben, de families Bleijendaal en Liefting met hun kids.
Hamza Sharif (8 jaren jong) met zijn peetoom Wim Blauw. Ria Duijn met haar verloren gewaande tweelingzus Jeannette van Ingen. Irene en Ron Kramer met hun neefjes Jesper en Robin. Hierdoor moest Mirjam met Johan spelen. Daar was ze natuurlijk erg blij mee. Toch fijn om je eigen pro mee de baan in te hebben.
Last but not least was er ook nog de ietwat malafide combinatie van Ariën Ruiter met oom Peter Buis??? Nou ja, voor het goede doel wordt er nog weleens een oogje dichtgeknepen.

Er werd gestreden om de beste bruto en netto score. De spelvorm Greensome stableford met een zeer ingewikkelde berekening wat betreft de handicap slagen. Allebei de spelers mogen afslaan, waarna de degene wiens afslag niet wordt gekozen slag 2 mag doen en daarna om en om, totdat er is uitgeholed, met een maximum van 10 slagen.
Het was een genot om iedereen door te baan te zien spelen. Dit was echt fun!

Zo rond half 6 was iedereen binnen en kon het tellen van de scores beginnen. Het is altijd leuk natuurlijk om een prijs te winnen, echter met zo’n een dag is iedereen winnaar.
De bruto winnaars:
1 Ariën en Peter
2 Martijn en Jos
3 Irene en Jesper

De netto winnaars:
1 Ariëne
2 Yardan en Sylvester
3 Irene en Jesper

Het bleef nog lang gezellig op het terras.
Wat een prachtige dag!!