Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het golfseizoen 2019 is begonnen. Afgelopen zaterdag speelde wij de Koeman Kranen zaterdagmiddagcompetitie met maar 10 deelnemers. Dat is wel erg weinig voor een mooie zaterdagmiddag.
Hoe zou dat toch komen dat de animo voor de wedstrijden zo terugloopt. Toen de mensen nog € 2,50 moesten betalen om de deel te nemen aan de wedstrijden , was het veel drukker.
Ik zag in de baan toch wel potentiële kandidaten voor de wedstrijd lopen, maar die zijn voor hun zelf begonnen. Hij had zo’n haast om de baan in te gaan dat hij de sleutels aan de buitenkant van zijn auto liet zitten.
Een keer de auto stofzuigen en opruimen is geen overbodige luxe.
Wij speelde volgens de nieuwe regels. Er was na afloop enige discussie over waar de bal mag worden gedropt nadat deze out of bounds is geslagen op hole 1.
Volgens een kenner mag de bal voor de bosjes op de fairway worden gedropt. Maar ja, waar is de fairway op hole 1 ?
Omdat Jantje Schrekker niet aanwezig was, had de wedstrijdleiding besloten om op hole 3 en 6 een longest te zetten, dan hebben andere mensen ook een keer een kans. En op hole 4 een tweary.
De winnaar laat zich raden.
Ik liep zaterdag samen met Peter W. en Karel. Uiteindelijk hadden Karel en ik 17 punten en werd ik als winnaar uitgeroepen omdat ik de laatste 6 holes meer punten had.
Ik wil de wedstrijdleiding, de dagsponsor Koeman Kranen en birdiesponsor Sam Sneek Makelaardij bedanken voor de prijzen.

De Longest ( 1.93)