Vandaag hadden we voor het eerst in de historie van de herenmiddag een themadag. Vanwege de Europese verkiezingen leek het de wedstrijdleiding gepast om daar iets mee te doen. Ik was eerst bang dat het zou betekenen dat we de uitslag pas zondag zouden krijgen, maar dat viel gelukkig nog mee. Eerlijk gezegd viel het thema mij wat tegen want veel verder dan een paar flessen wijn uit verschillende Europese landen ging het niet. Ik weet niet of het bewust was, maar hun voorkeur ging met Hongarije, Oostenrijk, Italië en Spanje toch een beetje uit naar Europa-fobe landen (ik denk dat drie van deze vier landen zo uit Europa willen stappen). Misschien dat ze het thema beter anti-Europa hadden kunnen noemen.
Volgens Fake de Jonge had het thema van de dag veel beter de 1e wereldoorlog kunnen zijn. Fake en ik slaagden er namelijk in om in bijna alle bunkers van de baan te belanden. Bovendien was mijn score over de twee keer negen holes heel toepasselijk 14 – 18.
Met die 32 punten pakte ik de meeste ondankbare plaats, vierde. Jammer genoeg waren er drie spelers die het nog een ietsje beter deden: Fred de Graan met 34, Herman van der Wal met 37 en Cor Vreeker met 39. Cor had daarnaast ook nog de neary op hole 2. De andere bijzondere verrichtingen gingen naar Bob Gerritsen (longest drive, met heel toepasselijk een Kanon biertje als prijs) en Ton Hertog (tweary op hole 4). Vooral Ton Hertog was dolgelukkig met zijn tweary want zo kwam hij toch nog een puntje boven Leo Spieker uit (22 om 21). Ton had er wel 18 holes voor nodig terwijl Leo zijn 21 punten met negen holes verdiende. Leo is ons oudste lid en dan is het toch geweldig dat je op die leeftijd nog zo kan scoren! Het duurt nog wel een jaar of 20 voor ik de oudste van de club ben (als ik dat ooit zal worden) maar ik zit me nu al een beetje te verkneukelen.
Oh ja, voordat ik ruzie krijg met de meeste gebronsde man van de club, Jan Grooteman slaagde er als enige in een birdie te verschalken (hole 4). Eigenlijk had Tom Bleijendaal er zelfs twee verdiend maar omdat hij al was vertrokken (teveel ROC dames in de buurt?) ging die prijs aan zijn neus voorbij.

Guus