Na een weekje vakantie het golf weer opgepakt. Vandaag speelde ik in een flight met Thierry Dol en Ria Bresser. Thierry heeft een rotsvast vertrouwen in de buienradar en kwam dan ook zonder paraplu of regenpak naar de baan ( “vanaf 11.00 uur zou het droog zijn“). Jammer dat de buienradar er dit keer een beetje naast zat, pas na 14.00 uur werd het droog. We zaten gelukkig in de laatste flight, maar in 20 minuten kun je toch aardig nat worden (niet waar Thierry?).
Tijdens de regen wel het toppunt van hoffelijkheid meegemaakt. Thierry en ik sloegen af op hole 3 en Ria bleef op het dammetje van hole 2 op ons wachten. Wel deed ze daarbij haar paraplu dicht omdat wij er anders misschien last van zouden kunnen hebben (hoe attent kun je zijn?). Sowieso was ze goed bezig. Een paar holes later begon tijdens mijn afslag mijn karretje opeens te rijden, maar Ria was weer de reddende engel. Een minpuntje is de manier waarop ze soms weg loopt. Haar trolley heeft een motortje waardoor ze niet zelf hoeft te duwen. Op zich is daar niets mis mee maar soms tilt Ria tijdens het wegrijden de achterste wielen een beetje op waardoor er op zo’n natte baan nogal wat modder naar achteren spat. Leuk voor kinderen maar niet voor ons.
Het opmerkelijkst van de dag was waarschijnlijk de score van Sybren-Sjoerd de Vries. Ondanks een score van 14 slagen op een van de holes wist hij toch overall winnaar te worden met een bruto score van 91 slagen. Tweede werd heel knap Els Tromp, net voor Jos van der Werf (beiden 94 slagen). Ook de netto score werd uitgerekend en daar ging Jan Grootejan (leuk verzonnen hè) er met de eerste prijs vandoor. Een 69er zat er deze keer niet in, maar een netto score van 74 is toch heel knap onder deze omstandigheden. Tweede werd Els (75 slagen ) en de derde plaats was voor ondergetekende (78 slagen). De winnaars moesten onderling nog even overleggen wie er zou gaan speechen, maar Jan deed dit met verve. Heel beeldend zoals hij zijn avonturen onder de paraplu van Jos beschreef.
Ondanks het slechte weer vielen er toch nog drie birdies te noteren (twee voor Sybren-Sjoerd en een voor Jos).
Na afloop met een select gezelschap nog gegeten. Opvallend waren de frieten vervangend door wedges, heel toepasselijk.

De volledige uitslag is natuurlijk weer te vinden op OGS.

Guus