Iedereen weet volgens mij inmiddels wel dat je tijdens een rondje golf niet zomaar wat kan aantrekken. De bovenkleding bestaat zowel voor vrouwelijke als voor mannelijke golfers uit een nette polo met kraag. Voor de onderkleding kun je afhankelijk van het weer en je eigen voorkeur een lange of korte broek te dragen. Deze laatste hoort op knielengte te vallen en moet er netjes uitzien. Vrouwen mogen er daarnaast ook voor kiezen om een rok te dragen. Deze mag boven de knie vallen, maar hij mag niet aanstootgevend of uitdagend zijn. Daarnaast is het verplicht om sokken te dragen. Vrouwen mogen zowel hoge als enkellange sokken dragen, terwijl mannen geacht worden om hoge sokken te dragen.
Maar hoe zit het nu met hole 19? De meeste van ons nemen na een rondje golf nog een drankje in het clubhuis; wat draag je daar? In het algemeen wordt het je niet in dank afgenomen als je verschijnt in de kleding die je ook hebt gedragen tijdens je rondje golf. Het is beter je even op te frissen in de kleedkamer en een andere outfit aan te trekken (smart casual of tenue de ville).
Ik weet niet hoe het bij de dames op de dinsdag zit, maar de heren op de donderdag nemen het niet zo nauw met die etiquette. De meesten verschijnen in het clubhuis in het kloffie dat ze ook tijdens de wedstrijd gedragen hebben. Vandaag was er eentje die de moeite nam om zich na de wedstrijd wat op te frissen. Waarschijnlijk was hij van plan een droge schone broek aan te trekken maar tot zijn grote schrik zag hij dat hij die vergeten was. Gelukkig zijn ze in het clubhuis wel wat gewend door de fietsers die af en toe komen aanwaaien en zo viel het de dames van de bediening niet eens op dat Ton Hertog de prijsuitreiking deed in zijn fietsbroek (of was het toch een lange onderbroek ).
En nu we het over de “lange onderbroek” hebben, ook mede wedstrijdleider Cees Siekerman liep in zo’n ding. Cees doet dat omdat hij een hekel heeft aan een regenbroek. “Gewoon een lange onderbroek onder je gewone broek en het gaat prima“. Cees had vandaag het gelijk aan zijn zijde, met 13 stableford punten pakte hij de derde prijs (een flesje whisky, goed voor precies vier koppen irish coffee). Tweede werd Fred de Graan met ook 13 punten (flesje wijn) en eerste werd Piet den Dulk met 14 punten (ook een flesje wijn). Piet is blij dat de zomercompetitie bijna weer begint. In de winter zijn er maar twee wedstrijden in de week en met de twee flessen wijn die hij dan wint komt hij net niet uit. Zomers is er ook nog een wedstrijd op de woensdag en met drie flessen in de week red hij het wel.
Vandaag waren er nog balletjes te winnen op hole 1 en hole 9 (beide een tweary). Op hole 1 wist niemand met 3 slagen de green te bereiken, maar op hole 9 lukte dat vreemd genoeg bijna iedereen. Tom Bleijendaal lag na drie slagen het dichtst bij de hole lag en ging er dus met die prijs vandoor.

Guus