Voor vandaag 10 mei was er door de geleerden een prachtige zonnige dag beloofd, met een temperatuur oplopend naar 24/25 graden. Helaas liet de zon zich niet of nauwelijks zien, maar was er wel veel wind, die alleen maar sterker werd gedurende onze 9 holes, de temperatuur was wel fijn. 

Met 14 enthousiaste dames gingen we, verdeeld in 5 flights, opgewekt de baan in. Ik startte in de 3de flight samen met Ria en Adrie, we konden lekker doorlopen en raakten de bal over het algemeen goed. 

Aangekomen bij hole 5 werden we op de afslag verwelkomd door een nevel van water. Ik denk, dat de verantwoordelijken van het baanonderhoud goed naar het weerbericht hebben geluisterd en de dames, zo op de helft van hun ronde, wilden opfrissen. Op deze hole stond de tweary, dus we moesten proberen (als we tenminste droog wilden blijven) de bal zoveel mogelijk op rechts te slaan. Door de heftige wind was het bijna onmogelijk om droog te blijven, dapper van de dames waarvan de bal op een ongunstige plek terecht kwam, (ongeacht de ongevraagde douchebeurt) toch hebben geslagen. Op hole 7 hadden we de volgende uitdaging, hier stond het bordje voor de longest. 

Ik heb genoten van het gezelschap en van de baan, die op dit moment wel erg meewerkt om goed te kunnen scoren. De tweary is gewonnen door Liesbeth, de longest kon vanwege een misverstand niet worden uitgereikt. De 3de prijs was voor Ria met 19 stableford punten, de 2de prijs is gewonnen door Henny Sijberden met 21 stebels en ik mocht de 1ste prijs in ontvangst nemen, ook met 21 stebels!

Graag wil ik mijn mede flight-genoten bedanken voor het gezellige rondje en hun support, natuurlijk onze sponsor Alkmaar Kozijnen en Ria voor de wedstrijdleiding. 

Groetjes en voor iedereen veel golfplezier,

Henny Wusten 

P.S. 

Hierbij wil ik ook een oproep doen aan de dames om eens een keer mee te komen doen met de damesochtend. Het is een wedstrijd in een gemoedelijke sfeer, waarbij wij uiteraard wel de golfregels hanteren. Tijdens de gezellige nazit wordt de prijsuitreiking gedaan.