Het jaar heeft nog 132 dagen maar de eerste winnaar van 2021 is al bekend. Het was de laatste dagen nog even spannend of Golf Genius ons tijdig van de juiste uitslag zou voorzien, maar ook met de hand was het geen probleem geweest om de juiste winnaar aan te wijzen. Van de vier wedstrijden van de door Loos betongroep gesponsorde maandbeker telden de beste drie resultaten mee voor de einduitslag. Als je weet dat het slechtste resultaat van “the great Fonz” 37 punten was, is er ook maar één terechte kampioen. Vrouwlief Ans probeerde er op de laatste wedstrijddag nog wat spanning in te brengen door wat concurrentie op te trommelen, maar de meeste gaven zich bij voorbaat al gewonnen. Gelijk hadden ze natuurlijk want tegen deze Fons D. is de laatste tijd geen kruid opgewassen. Met een totaalscore van 119 punten ( 41, 38 en 40) werd hij meer dan de terechte kampioen. Naast het algemeen klassement won hij ook vandaag de maandbeker en de komende maanden is Fons dus van een mooie parkeerplek verzekerd.
Tweede in het algemeen klassement werd Jan G. met 110 punten en de derde plek werd gepakt door Jan van S met 106 punten.
Door de extra mogelijkheden van Golf Genius was er dit jaar ook een birdie klassement (natuurlijk ook gesponsord door Sam Sneek makelaardij) welke gewonnen werd door Frank B. (in totaal 4 birdies). Runner up was Piet den D. met 3 birdies. Jammer genoeg weten beide heren niet dat ze gewonnen hebben: Frank omdat hij vandaag niet meedeed en Piet omdat hij in de rumoerige serre niets van de prijsuitreiking kon verstaan.
Vandaag werden er trouwens nog birdies geslagen door Guus W. en George V. Ik weet niet of de volière inmiddels weer is aangevuld, anders komt het vogeltje later hun kant op denk ik.
Balletjes gingen voorts nog naar Guus W. (tweede plaats) en Guus K. (derde plaats). De Guussen deden het dus goed en zonder die vermaledijde Fons zou het een prachtige Guusdag geworden zijn.
Al laatste nog een verzoek van Jeroen van de B. aan Marion V. en Wim T. om voortaan wat sneller te plassen. Jeroen was na het afronden van hole 9 doorgelopen naar hole 10, maar toen hij daar minuten lang alleen stond begon hij toch te twijfelen of het wel een 18 holes wedstrijd was. Op de terugweg naar zijn auto kwam hij Marion en Wim gelukkig nog tegen zodat hij zijn ronde toch nog kon voltooien.

Guus