Gisteren werd de laatste wedstrijd van de zaterdag wintercompetitie gespeeld. Met de kerst leek de strijd om de eerste plaats al gestreden maar Jos van de Werf en Guus Wilcke staken de laatste weken in een dusdanige vorm dat zij op de laatste speeldag nog een serieuze gooi naar de eindoverwinning konden doen. Beide spelers zouden met 20 stableford punten gelijk komen met de nummer één en hadden dus eigenlijk 21 punten nodig voor de echte eindoverwinning. Voor Guus was het eigenlijk na drie holes al bekeken (geen enkele stableford punt), maar hij herstelde zich prima met zowaar nog een birdie op hole 5. Had hij op de eerste holes gewoon twee punten per hole gepakt, dan had hij zijn 20 punten bij elkaar geslagen. Dat ook Jos van de Werf een birdie sloeg was natuurlijk niet vreemd. Kijkende naar het birdieklassement zie ik dat er dit seizoen 14 birdies geslagen zijn waarvan vier door Jos (heel knap). Ondanks zijn birdie op hole 6 bleef Jos steken op 16 stableford punten en kan de vlag dus uit bij huize Hoek in Ursem. Niet meer dan verdient want vooral in de eerste seizoenshelft speelde Cees de pannen van het dak. De einduitslag is natuurlijk terug te vinden in het onvolprezen Golfgenius maar voor voor de luie lezer ook hier maar gepubliceerd.

1.Cees Hoek145
2.Jos van de Werf141
3.Guus Wilcke139

Natuurlijk werd er ook nog om de dagprijzen gespeeld. Eerste werd daar Joost Vertelman met 21 stableford punten, voor Jan van Stralen en Joyce Bakker (beiden met 18 punten). Ik weet niet of er nog bijzondere verrichtingen te vergeven waren, laat het mij weten als dat het geval was.

Update: Er waren wel degelijk prijzen te winnen met bijzondere verrichtingen. Els T. en Jos van de W sloegen hun balletje het verst vanaf de tee en Gerard M. sloeg zijn balletje in één klap het dichtst bij het gaatje (holes zijn mij onbekend)

Guus