width=OPEN JEUGDDAG

Afgelopen zaterdag hebben Timo van Geest, Golfbaan Spierdijk en GC de Koggen onze eerste jeugddag gehouden. Om 10 uur waren er 12 kinderen en vele ouders en grootouders verzameld in ons clubhuis voor de kick-off. Na een korte toespraak van Ronald de Rooij, en een korte uitleg over de inhoud van de dag van Timo, gingen alle kinderen richting de driving range. Helaas zat het weer niet mee. Op het moment dat wij van start gingen, kwam de regen met bakken uit de hemel. Hierdoor konden wij nog niet starten met de buitenactiviteiten die door Timo met grote zorg waren bedacht en uitgezet.

Gelukkig konden de kinderen wel op de overdekte driving range een balletje slaan. Er stonden grote manden met vele ballen klaar en Timo had ook een aantal clubs geregeld voor de kinderen die zelf geen clubs hebben. Met veel plezier werd de ene na de andere bal weggeslagen. Timo en een aantal ouders voorzagen de kinderen van wat kleine tips om de ballen nog beter weg te slaan. Leuk om te zien was hoe snel het de kids dit oppakten. Een aantal keren werden de kinderen bij elkaar geroepen en kregen zij een aantal basistechnieken uitgelegd door Timo, waarna zij daarmee meteen aan de slag gingen.

Zo rond 11 uur werd het droog. Hierdoor kon een deel van de groep naar de putting green waar Timo een aantal putoefeningen had uitgezet. Een met vlakjes, om het gevoel te krijgen hoe hard of zacht te putten, en een aantal op midgetgolf lijkende holes. Deze werden met veel enthousiasme gespeeld. Glunderend van trots natuurlijk wanneer de bal in de hole ging.
Later ging de 2e groep naar de putting green en de eerste groep weer naar binnen.

Zo rond 12 uur was het afgelopen, echter dat gold alleen voor de golfdeel. In ons clubhuis stond Petra lekkere vlaamse frites te bakken voor de kinderen en kregen zij allemaal wat te drinken. Hier konden de kinderen nog even met elkaar napraten over hun ervaringen. Iedereen was zeer enthousiast en had genoten van de kennismaking met het golfspel.
Timo vertelde nog dat hij voor de grote vakantie nog een kennismakingsles wil gaan geven en volgens mij zullen alle kinderen die afgelopen zaterdag aanwezig waren ook weer met veel plezier van de partij zijn.

Al met al, ondanks het weer, een zeer geslaagde dag, en een mooi begin van een grote schare jeugdspelers op onze golfbaan. Ook wil ik bij deze alle betrokken partijen bedanken voor de goede organisatie om deze dag tot een succes te maken.
Nu met zijn allen werken naar een goed vervolg, zodat wij in de nabije toekomst ook een mooie club worden voor vele jeugdleden!!

Tekst: Johan Kramer
Foto’s: Timo van Geest