Ondanks de voorspelde regen hadden zich vandaag toch nog 17 heren ingeschreven. Voor een aantal van kwam de regen als een verrassing, anders kan ik niet verklaren dat we het vandaag met zes man moesten doen. We vertrokken wat later dan gepland omdat de wedstrijdleiding wilde wachten met een flightindeling totdat duidelijk was hoeveel leden er zouden komen opdagen. Uiteindelijk dus zes en ik belandde in een flight met Siem L. en Piet K. Voor ons vertrokken de beide wedstrijdleiders in het gezelschap van Bert B. Je vraagt je eerlijk gezegd wel af wat een docent in het middelbaar onderwijs nu eigenlijk verdient, in ieder geval niet genoeg voor de aanschaf van een degelijk regenpak zo te zien.
Maar ja, laat ik het maar over mijn eigen flight hebben. Siem speelt natuurlijk onder alle omstandigheden een prima pot, maar vandaag moest hij toch zijn meerdere erkennen in Piet. Piet is de Max Verstappen onder de golfers, hoe meer regen hoe beter hij gaat golfen. Piet toverde de ene na de andere prachtbal uit de hoed en kwam uit op een geweldige 17 stableford punten, meer dan genoeg voor de eerste plaats. Tweede werd Siem en even dacht ik dat hij het vandaag weer zo flikken. Op hole vijf sloeg hij af met zijn houten 5 en ik denk dat de bal op zo’n 30 centimeter van de hole bleef liggen (ik dacht even dat hij er in zou gaan). Geen hole in one, maar wel een mooie birdy (dokken Sneek). Over mijn eigen prestaties zal ik het maar niet hebben, wil alleen wel verklappen dat Piet na drie holes meer punten had dan ik na negen. De derde plaats was vandaag voor Bert, de enige uit de andere flight die in de dubbele cijfers wist te eindigen.
De prijsuitreiking ging deze keer zowaar een keer foutloos, maar als het ze met zes deelnemers al niet zou lukken. De nazit was nog wel en beetje een beproeving omdat snackmeester Wim H. had bedacht dat er vandaag wel een halve rookworst uitgedeeld kon worden. Harstikke leuk natuurlijk maar de dames van de bediening hadden er niet op gerekend dat er zoveel spelers niet zouden komen opdagen. Een halve rookworst wegwerken gaat nog wel, maar die tweede ging met moeite en aan een derde moest ik echt niet denken. Waarschijnlijk heeft Renske haar kans gegrepen en zit zij vanavond aan de boerenkool met worst.

Guus