Beste leden van GC De Koggen,

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. A.s. zondag starten we traditioneel met het hijsen van de GCDK-vlag, het heffen van het glas op een mooi seizoen en de openingswedstrijd. Maar eerst hadden we afgelopen dinsdag de Jaarvergadering. Naast de gebruikelijke onderwerpen, zoals de financiën en de verkiezing van (nieuwe) bestuursleden, kregen de aanwezigen van George van der Velden een uitleg van de nieuwe regels per 1-1-2019. Binnenkort volgt een uitnodiging voor een regelavond op de baan. Aangezien we daarvoor de baan in gaan, is het handig om daar een beetje licht bij te hebben en wordt het pas na ingaan van de zomertijd gepland.

Op de vergadering kwam ook het, met o.a. dank aan Loes van der Wal en Cock Stoop voor hun inbreng, vernieuwde Wedstrijdreglement, aan de orde. Het bestuur heeft de vergadering laten beslissen welke handicapcategorie in aanmerking komt voor het winnen van de diverse competities. Het Wedstrijdreglement kunt u vinden op de website onder de knop “Publicaties”.

Marion Vlaar en Timo van Geest gaven ons een inkijk in de nieuwe commissie “Meer plezier in golf”, waarbij zeker nog enkele enthousiaste commissieleden welkom zijn. De deelname aan wedstrijden het afgelopen seizoen 2017/2018, laat in ieder geval zien, dat er veel individuele leden meedoen aan de verschillende wedstrijden. Om zicht te krijgen op de trend, wordt het gepresenteerde overzicht volgend jaar aangevuld met de cijfers van het seizoen 2018/2019.

Timo nam ons vervolgens mee naar de activiteiten richting de jeugd. Er is weer een mooi programma voor het nieuwe jaar in elkaar gezet. Ook de jeugdcommissie kan echter wel hulp gebruiken. Bij deze de oproep: vrijwilligers, meld je aan! We willen natuurlijk niet dat het mooie Committed to Jeugd-schild niets meer waard is.

Mocht ik u zondag missen bij de opening, dan wens ik u via deze weg, naast een goede gezondheid, alvast een prachtig golfseizoen en een lagere handicap.

Frank Braas – voorzitter