Vanmiddag onder winterse omstandigheden een wedstrijd gespeeld in het kader van de zaterdag wintercompetitie. De meeste deelnemers vinden het maar niks om onder deze omstandigheden te spelen, maar eerlijk gezegd vind ik het wel eens leuk. De échte golfers (lees de Jos van de Werfen van deze wereld) kunnen niets met zo’n ijzige baan. Met hun ijzeren negen slaan ze nog over de green van hole 2 en mochten ze eens een slag richting de green hebben, dan springt de bal tot grote ergernis opeens zo’n 30 meter naar links of rechts. De mindere goden, waaronder ik ook mijzelf reken, kunnen op zo’n baan opeens een beetje meer. Opeens kunnen wij ook redelijk ver slaan en ballen die de verkeerde kant op stuiten zijn wij wel gewend, daarvan raken wij niet van slag.
En zo vonden wij vandaag in de top van het klassement geen lage handicappers, maar gewoon Joyce, Peter, Guus en Jan (respectievelijk 4, 3, 2 en 1). Jan Grooteman mocht nog kiezen of hij ging speechen of een stukje schrijven. Gelukkig koos hij voor de eerste optie want het gekozen taalgebruik past echt niet op de website (wel een goede persiflage op Kees van Kooten die een volwassen vent zo van zijn brommer spuit). Verder een eervolle vermelding voor onze forezitter die een prachtige birdie sloeg op hole acht (ik lag ook met twee slagen vlak bij de vlag maar ging er met zes van af).

Hieronder nog wat sfeer impressies. Op de eerste foto zien we een winterharde Peter die gewoon met zijn blote handen speelde met in de achtergrond wat Spierdijker jeugd die een baantje trekt. Peter gaat duidelijk helemaal in het spel op, anders kan ik niet verklaren waarom hij de vlag bewaakt terwijl Frank alleen maar een foto neemt. Op de andere foto’s staat Ariën zo ongedwongen op het ijs dat wel duidelijk wordt dat hij de laatste appjes nog niet gelezen en gezien heeft.

[us_gallery ids=”9160,9162,9161″ columns=”3″]