De titel van dit verslag doet eerder denken aan een Grandprix van de Formule 1 waar de raceauto’s achter de safety car zonder te stoppen starten. Woensdagavond leek het voor mij ook zo. Volgens het speelschema welke dinsdagavond in de App stond, zou ik starten om 18.44. Na een dag werken in de hoofdstad en een file op de A7 was ik naar mijn idee op tijd (17.55 uur) op de drivingrange. Daar kwam ik de oud Birdy sponsor tegen die ik dinsdagavond niet als deelnemer in de App had zien staan. Nadat ik een mandje ballen had gehaald en de spullen klaar had gezet wist Sam mij te vertellen dat ik in een vroege flight zat. Van Sam, die ik inmiddels beter denk te kennen, verwachtte ik dat het een leuke grap was. Hij wist mij toch te overtuigen om de App te openen omdat ik geen email kon vinden.
De wedstrijdleiding van deze avond (Marion) had inderdaad de starttijden gewijzigd, mijn nieuwe start stond op 18.12 !
Ik had welgeteld 2 minuten om op de 1e tee te komen. Het zal wel een raar gezicht zijn geweest om iemand achter een golftrolley te zien rennen om aan te sluiten bij George V en Gilian B. Excuses daarvoor. Deze heren hadden hun eerste bal reeds geslagen, dus ik kon met een vliegende start direct, zonder in te kunnen slaan, mijn eerste bal slaan.
Wat een start was dat, en gelukkig kwam ik met 6 slagen van de 1e hole.
Ik dacht direct aan Sam die mij gelukkig op tijd informeerde. Dank daarvoor.
Uiteindelijk kwam ik met een hele goede score van de baan. 24 stableford punten ! Het zet mij toch even aan het nadenken. Moet je wel op de driving range gaan staan, moet je voor de wedstrijd wel even oefenen met putten ? Ik weet het niet.
De Neary en Tweary gingen deze avond naar Brendan. Dat hij met slechts met 14 punten binnen kwam was voor hem ook een grote teleurstelling. Mijn flightgenoten kwamen ook met goede scores binnen, althans 1 daarvan, Gilian werd 2e met 23 punten. George V de andere flightgenoot had iets minder punten. Ik noem het aantal niet, maar deed mij denken aan Johan Cruijff. Op de 3e plaats stond Sam met 20 punten.
Tot de volgende week, waarbij ik de App wat regelmatiger zal raadplegen, of hopen dat ik weer e-mails krijg van de wedstrijdleiding. Want daar ging het eigenlijk mis. Al met al is ‘Een vliegende start’ zo gek nog niet.
Joost