bal in bunkerIk weet of iemand  van jullie het ooit heeft meegemaakt, maar ik ben voor het eerst van mijn leven een bal kwijtgeraakt in een bunker. Zoals jullie kunnen zien was de bunker van hole 5 zo vol gelopen dat mijn bal niet eens meer te vinden was. Gelukkig was wedstrijdleider Jos zo slim geweest om voor het begin van de wedstrijd aan te geven dat ondergelopen bunkers een onderdeel van de baan vormen en zodoende kon ik zonder strafslag een nieuw balletje naast de bunker (vijver) droppen. Zelf kon Jos geen gebruik maken van deze regel. Tot zijn eigen frustratie kwam hij steeds in bunkers terecht waarin nog net een strookje zand boven het water uit kwam. Kon hij daar zijn ballletje droppen en dat balletje lag natuurlijk gelijk lekker ingebed, de bal werd als het ware de grond ingezogen.
Piet den Dulk wist het beste met de natte omstandigheden om te gaan en werd dagwinnaar met 30 punten, op de voet gevold door Jos van der Werf en ondergetekende (beiden 29 punten). Jos sloeg op de laatste hole nog even een birdie maar sponsor Sam Sneek hoefde niet in actie te komen, de volière van Jos zit blijkbaar al vol.hoog water
Na afloop nog een flinke discussie over het toepassen van de golfregels in zulke natte omstandigheden. Door de overvloedige regenval waren de meertjes flink buiten hun oevers getreden, zelfs tot ver voorbij de rode paaltjes. Volgens de meeste spelers was het buiten de rode paaltjes tijdelijk water terwijl Jos beweerde dat ook dat gebied gewoon bij de hindernis hoorde en dat je daar met een strafslag moest droppen. Voer voor de regelavond van aanstaande dinsdag.

Guus