width=Nee, we gaan het niet weer over Cees Siekerman hebben, die heeft zijn moment van glorie wel gehad. Wel moeten we het even hebben over Sam Sneek. Normaal krijg je bij het slaan van een birdie een vogeltje gesponsord door makelaardij Sam Sneek (ja die dus). Voor Sam zelf is dat natuurlijk niet zo leuk, krijgt hij een vogeltje van zichzelf (de zogenoemde sigaar uit eigen doos). Maar vandaag kwam het helemaal goed. De birdies liet hij over aan Frank Braas (twee zelfs), zelf pakte hij uit met een eagle (gesponsord door vakgarage Vlaar – Smal). Op de foto zien we dan ook een glunderende Sam met zijn gewonnen prijs. Je moet even goed kijken, maar het is een prachtig in brons uitgevoerd exemplaar. Wil jij ook zo’n beeldje, dan moet je snel zijn (ik hoorde van Marion dat er nog maar eentje is).

Dat er tussen de donderdag en zaterdag een wereld van verschil zit liet Theun Dil weer eens zien. Waar hij afgelopen donderdag nog met 9 punten de baan afstapte, kwam hij vandaag binnen met een score van 39 (hulde). Er werd vandaag zelfs zo goed gescoord dat de 37 punten van Peter Buis slechts een zesde plaats opleverde. Daarvoor stonden nog Trudi en Guus (ieder 39), Ans met 38 en Hans ook 37.

Verder dacht ik dat door het bezoek van Dolly D. aan huize Siekerman er eindelijk duidelijkheid bestond over wat nu precies een siekermannetje is, maar vandaag laaide die discussie toch weer op. Voor de spelers op de donderdag geldt dat elke bal geslagen van buiten de green in de hole een siekermannetje is. Die van de zaterdag houden ze zich vast aan de versie van Rob van den Dobbelsteen, dat een siekermanntje dus alleen met de putter geslagen kan worden. Wordt de bal daar met een ijzer van buiten de green in de hole geslagen, dan hebben ze het niet over een siekermannetje maar over een barkie. Misschien dat de regelcommissie (hebben we die) zich maar eens over de zaak moet buigen om verdere twisten te vermijden. Gelukkig is er over het missen van een putt geen discussie, iedereen noemt dat een vissertje.

Voor de volledige uitslag zie OGS

Guus