een schrekkertjeEn ja hoor, we hebben weer een schrekkertje (kar in het water, genoemd naar Jan Schrekker die het meerdere keren is overkomen). Dit keer was het de beurt aan Jan Vallenduuk. Zoals een echte heer betaamd houdt Jan zich prima aan de golfetiquette en zo zette hij zijn karretje bij het uitholen van hole vier alvast in de buurt van hole 5. Jammer genoeg hield hij  geen rekening met de verraderlijke helling en belandde zijn golfspulletjes in het water. Volgens zijn pet heeft Jan ervaring bij de Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade (jammer genoeg niet goed te zien) en dat was hem ook wel aan te zien. Onverdroten stroopte hij zijn broekpijpen op en sprong in het water om zijn spulletje naar boven te halen. Op de foto zien we John Heemskerk Jan nog hulpvaardig een handje toesteken, dat was aan mede flightgenoot Piet Schilder niet besteed, die had het veel te druk met het maken van deze foto.
We hadden vandaag met veertig golfers een record aantal deelnemers en good old Arie Floris zag gelijk de potentie van deze nu al historische gebeurtenis. Arie was zo slim om vandaag een minimale ronde neer te zetten zodat hij de enige golfer binnen de club is die ooit een 40e plaats heeft gehaald.
Aan de top was het vandaag uitermate spannend, liefst vier mensen met 19 stableford punten: Johan Venekamp, Jan van Stralen, Siem Laan en Rob van den Dobbelsteen. Rob ging er lang van uit dat hij wel zou winnen en trok zich dan ook even terug in de doucheruimte om zijn speech te oefenen en zijn winnaars-jasje aan te trekken. Groot was de teleurstelling toen bleek dat Johan net een iets betere laatste zes holes had gelopen en er met de eerste prijs vandoor ging. Rob werd nu tweede net voor Siem waardoor Jan met lege handen bleef staan.
De winnaars van de neary (Jan Vallenduuk) en de tweary (Kees Bruin) kregen als prijs een doosje eieren (birdies in de dop volgens wedstrijdleider Ton Hertog) mee van introducee Piet Konijn, een mooi gebaar. Echte birdies werden geslagen door Siem Laan, Tom Bleijendaal en George Vlaar (sponsor van de eagles, waar blijven die?).
Verder viel de uitgedeelde flammkuchen (een soort Duitse pizza) erg in trek bij de deelnemers. Prima actie van de keuken en hopelijk krijgt het een vervolg.