Toen ik gistermorgen mijn golfkar voegde bij de andere karren die naast het clubgebouw uit de regen stonden, waren de eerste flights al in vol regentenue vertrokken voor hun golfronde. In het clubhuis werd ik meteen door Joyce aangeschoten: “Cock als het zo blijft dan ga ik niet lopen en Ans ook niet.” Gelukkig kon ik haar geruststellen dat het volgens de buienradar, waarschijnlijk, als wij van start gingen wel droog zou zijn. Terwijl we nog stonden te wachten, kwam Guus binnen, handenwrijvend van de kou. Hij probeerde zich nog groot te houden, maar volgens mij ging hij aan de warme chocolademelk om weer een beetje op temperatuur te komen. Daarna kwamen Herman en Peter binnen, die waren van de baan gegaan omdat het volgens hen zou onweren en dat vonden ze niet veilig. Maar goed, toen onze tijd kwam om te starten was het droog. Omdat we het ergste verwachtten hadden we (Ineke, Joyce en ik) ons wel goed aangekleed. Op hole drie aangekomen scheen intussen de zon volop en begonnen we erover te denken om toch maar een laagje uit te trekken. Zo gezegd zo gedaan op hole vier. Ook om ons heen zagen we weer allemaal vrolijke kleuren van de dames die de buitenste regenlaag uitgetrokken hadden. Het leek wel een zomerse dag en dat op 4 december!! Helaas waren de prestaties in mijn flight er niet naar en in het clubgebouw aangekomen, bleek dat ook de scores van de andere dames geen gelijke tred hadden gehouden met het weer. Ook waren al veel dames vertrokken wegens sinterklaas perikelen en andere dringende afspraken. Dat zijn wij, in tegenstelling tot de heren van de herenmiddag, niet van onze dames gewend. Voor twee van de overgebleven dames een mazzeltje, want die vielen nu in de prijzen.
Verder namens de wedstrijdleiding van de damesochtend nog een dringend verzoek: als je niet bij de prijsuitreiking kunt zijn om wat voor reden dan ook, zet dan niet je naam op het bordje van de bijzondere prestaties, maar geef iemand anders de kans om die prijs te pakken. Ook dinsdag konden om die reden de bewuste prijzen niet uitgereikt worden.

Groetjes
Cock