Helaas was ik vandaag genoodzaakt het gezellige samenzijn na de koppelwedstrijd vroegtijdig te verlaten. Uiteindelijk is er thuis maar 1 de baas. Ik ben misschien iets voorbarig met deze mail maar heb verder dit weekend geen tijd. De competitie strijkt neer in het pittoreske Spierdijk.
Waar het om gaat is dit: Vandaag is de eerste koppelwedstrijd Match Play gelopen. Zoals ieder jaar een waar feest. Vele bekende gezichten in de baan en wederom een kakofonie aan meningen als het gaat om de regels.
Niet iedereen is op de hoogte van een en ander.
Maakt niet uit, olympisch gezien is meedoen belangrijker dan winnen en dat is nu net waar ik even de aandacht aan wil schenken.
Winnen! Winnen is waar we toch uiteindelijk mee bezig zijn. Winnen is waar een competitie om draait. Winnen is Peter (Winnen). Ik had wederom het genoegen de competitie in te gaan met een geweldige maat. Zonder maat geen koppel. Lijkt mij duidelijk. Wij speelden tegen de 2 clubtoppers. Nog maar net lid en nu al de baan in met de laagste handicaps. Heren, enorm leuk dat jullie juist onze vereniging hebben gekozen om jullie golfpensioen kleur te geven. Het gaat hier om Erik Bark en Maurice Jong. 2 zeer gedreven heren met hcp’s van ergens tussen de 5 en 6. Toppers dus. Dit wetende waren Karel en ik natuurlijk meteen al ietwat gespannen toen we vanmiddag rond 12:30 uur exact de eerste klap uitdeelden. Nu zou ik alle 18 holes kunnen behandelen maar dit heeft wat mij betreft niet zoveel zin. De heren Jong en Bark hebben geknokt zoals nooit tevoren. Eigenlijk hebben ze zo goed als de gehele wedstrijd Up gestaan. Maar, zoals het zo vaak gaat, hoogmoed komt voor de val. Men had niet gerekend op de kwaliteiten van mijn geweldige maat. Karel, hulde aan je spel. JIJ hebt 2 toppers gedegradeerd tot jongentjes die na hole 18 bevend hun hand aanboden om ons te feliciteren met dat wat hen vorig jaar exact eender is overkomen. Heren, sorry en excuses welgemeend. Hier was niet tegen te vechten. Dit golfbeest is losgebroken en heeft huisgehouden als een Orka in een nest zeehonden. Karel, mijn dank maar zeker mijn respect is groot. Op naar de volgende jongensdroom. Een driewerf hoera voor deze topprestatie.
Je maat die er niks van bakte.???