Vandaag wil ik een keertje opkomen voor al die heren die regelmatig een prijs mislopen omdat ze niet meer bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Ben je in een van de eerste flights ingedeeld en heb je niet zoveel zitvlees, dan kun je wel fluiten naar je prijs. De eerste flight komt rond 14.30 uur de baan af en je zou dan tot na vijven moeten wachten om een eventuele prijs in ontvangst te nemen. Wat mij betreft kunnen we dat van niemand verlangen en ik wil er dan ook voor pleiten dat een speler die niet meer aanwezig is bij de prijsuitreiking zijn prijs de week erna kan ophalen bij de wedstrijdleiding. Voor mijn gevoel is dit veel eerlijker en gelijk hebben we dat gezeur niet meer dat iemand die eerder vertrekt zijn naam niet op het bordje van de bijzondere verrichtingen zou mogen schrijven.
Ik snap wel dat ik hier wat eerder mee had kunnen komen. Al weken vraagt de wedstrijdleiding om input voor de vergadering van de wedstrijdcommissie en net als die geweest is kom ik nog met mijn opmerking. Sorry, mea culpa, maar misschien kan er nog iets mee gedaan worden.
Vandaag werden de bijzondere verrichtingen (tweary op hole 2 en 4) overigens geslagen door vroegstarters Jos L. en John de G, maar beide heren konden hun eega niet verblijden met een flesje rood omdat ze al wat eerder vertrokken waren. Omdat de dagwinnaar ook niet meer aanwezig was, werden de drie balletjes doorgeschoven naar nummer 2 en dat was vandaag Cees H. (21 stableford punten). Ik had graag de naam gegeven van de dagwinnaar, maar de resultaten van vandaag zijn nog niet vrijgegeven in ons aller Golf Genius. John H. sloeg ook 21 punten bij elkaar en hij ontving twee balletjes voor zijn goede prestatie. Het leek erop dat sommigen een beetje jaloers waren op John, hij kreeg tenminste te horen dat hij zeker had geschreven (wie schrijft die blijft weet ik nog van het klaverjassen). Het laatste balletje was tenslotte voor Cees S. die met een mooi 20 punten de baan afstapte.
Verder werden er vogeltjes uitgedeeld aan Bob G. en Cees H. Vooral de birdie van Cees was er eentje van grote kwaliteit: hup vanuit de bunker zo in het gaatje. Volgens velen was dat vandaag helemaal niet moeilijk want er waren op elke green wel duizend gaatjes. Nou dan wordt het juist nog moelijker, vind het juiste gaatje dan nog maar eens.

Guus