Hoewel Marion Vlaar vandaag haar ronde loopt op de Kennemer (voorspelen voor de NGF competitie) is haar invloed op de herenmiddag duidelijk aanwezig. Als voorzitter van de wedstrijdcommissie had ze wedstrijdleiders Ton en Cees op het hart gedrukt om vooral de nieuwe sponsor Zichtbouw voor het voetlicht te plaatsen. En zo kon het gebeuren dat de naam van de sponsor in de eerste paar minuten van de prijsuitreiking al veelvuldig werd gebruikt.
Cees: Heren van harte welkom bij de prijsuitreiking van de Zichtbouw heren competitie
Ton: Wat zeg je
Cees: Ik heet iedereen van harte welkom bij de prijsuitreiking van de Zichtbouw heren competitie
Ton: Zichtbouw?
Cees: Ja, Zichtbouw, dat is onze nieuwe sponsor
George, lief van Marion (vanuit de zaal): Ja, Zichtbouw is het bedrijf van ons lid Sybren Sjoerd de Vries
etc, etc, etc
Kortom, een tevreden sponsor. Temeer daar wedstrijdleider Cees iedereen adviseerde om (ver)bouwwerkzaamheden aan Zichtbouw te gunnen en niet meer aan Peter Borst (die dat overigens ook uitermate goed kan uitvoeren).
De lange arm van Marion reikte zelfs zo ver dat lief George vandaag genoegen moest nemen met een tostie in plaats van een warme maaltijd. Ik weet niet waarom, maar misschien dat Marion met de andere dames genoot van een dinertje op de Kennemer ( of toch een visrestaurant in Zandvoort) en dat George geen zin had voor hem zelf te koken.
Nu we het over koken hebben, Ria de echtgenote van Cees moest het eten (donderdag pastinaakdag) een half uurtje langer warm houden omdat Cees nog geen zin had om naar huis te gaan. Begrijpelijk, de wedstrijd was pas tegen 17 uur afgelopen en je moet natuurlijk even lekker kunnen nazitten, zeker als je een birdie op zes geslagen hebt.
Een andere birdie (overigens gesponsord door makelaardij Sam Sneek) was er vandaag voor Siem Laan (direct op hole 1). Verder werden er balletjes uitgedeeld aan de winnaars: George Vlaar (derde met 34 punten), Piet den Dulk (ook 34 punten) en Hein Dekker (37 punten). Het lijkt er op dat Hein na zijn winst van vorige week een geduchte concurrent gaat worden van Jan Grooteman en Michael Blackblock, de gedoodverfde winnaars van de Zichtbouw heren competitie (daar is ie weer een keer).