Afgelopen dinsdag liep ik een rondje met Nico R. en Jan v. S. en net toen we de baan afstapten zag ik Siem L. het parkeerterrein oprijden. Vanwege het slechte weer was het parkeerterrein bijna leeg (er stond één auto direct naast het pad naar de voordeur) en Siem kon zijn auto dus bijna overal kwijt. Siem parkeerde soepeltjes zijn bolide vlak naast de auto die er al stond, maar kwam er toen achter dat hij op de parkeerplek van Guus W. stond (alhoewel, op het bordje naast nog steeds Dick). De kans dat Guus met dat weer zo komen opdraven was natuurlijk nihil, maar Siem was wel zo sportief zijn karretje op een andere plek te zetten.
Ik vroeg Siem of hij nog een rondje ging lopen maar Siem, die in een spijkerbroek liep, vertelde mij dat hij zo echt niet de baan in zou gaan. Nee, hij kwam even oefenen en als de pro aanwezig was misschien nog even een lesje pakken. Het verbaasde mij eerlijk gezegd nogal dat Siem een les nodig had, maar hij liet mij een papiertje zien waarop een lijstje stond met al zijn problemen.
Vanmiddag kwam ik Siem tegen op het pad van hole 6 naar hole 7 en vroeg hem of het nog gelukt was een lesje van Nighel te krijgen. Siem was dol enthousiast! Nighel had slechts één punt van het lijstje aangepakt maar dat hielp onwijs en op dat moment had hij al vijf parren. Mijn god, wat zal zijn score zijn als Nighel ook de andere punten van zijn lijstje heeft aangepakt?
Siem pakte vandaag dus de eerste plaats met maar liefst 20 stableford punten. Tweede werd Theo R. met 18 punten en derde werd Cor V. met ook 18 punten. De prestatie van Cor was heel knap als je bedenkt dat hij stijf stond van de medicijnen. Afgelopen zaterdag was hij weer een dagje wezen jagen, maar bekende dat hij dat eigenlijk niet meer kan doen vanwege zijn rugklachten. Maar ja, zijn hondje vind het zo leuk en je bent een dierenvriend of niet, hè.

Guus