Vandaag moest wedstrijdleider Ton Hertog het bepalen van de uitslag helemaal in zijn eentje opknappen omdat mede-wedstrijdleider Cees Siekerman om 18 uur in Krommenie werd verwacht voor het 50-jarig huwelijksfeest van zijn zus (en zwager natuurlijk). Dat betekende voor Ton dat hij na afloop in zijn eentje de 42 scores moest invoeren en controleren (normaal kijkt de ander voor de zekerheid altijd even mee). Het lijkt er op dat Ton dat foutloos heeft gedaan. Ik hoorde bij de prijsuitreiking niemand klagen over een verkeerde score, maar je hebt natuurlijk kans dat ze alleen klagen bij een tekort en niet als ze er toevallig een puntje bij hebben gekregen.
Ik zat vandaag met Cees Siekerman in een flight en tijdens de ronde vertrouwde Cees mij toe dat Ton deze dag voor een heel lekker flesje wijn had gekozen als prijs voor een bijzondere verrichting. Ton was dan ook erg blij dat Fons Dekker voor de biertjes koos (tweary op hole 5) en niet voor de wijn zodat hij zelf het flesje weer mee naar huis mocht nemen voor zijn neary op hole2.
De tweary van Fons op hole 5 kon door niemand verbeterd worden omdat zijn tweede bal met een prachtig boogje rechtstreeks in het gaatje belande. Voor deze birdie ontving Fons terecht een mooie doos met daarin één bal van de birdiesponsor. Ook Nico Reus ontving zo’n mooie doos met bal voor zijn birdie op hole 6.
De dagwinnaar aanwijzen was nog een beetje problematisch. Niet de derde plaats, die was met 19 stableford punten duidelijk voor Peter Koopman. Nee, Tom Scholtes en Kees Duijn behaalden ieder 21 stableford punten en het onvolprezen Golfgenius wees Tom Scholtes daarmee aan als overwinnaar. Jos van der Werf merkte echter op dat Tom winnaar zou zijn als we allemaal van hole 1 waren gestart, maar omdat het vandaag een shotgun was hoefde de laatste holes niet perse hole 7, 8 en 9 te zijn geweest. Ton kon zich daar wel in vinden en liep weer terug naar de computer om in Golfgenius de laatste holes van de heren te bekijken. Maar voordat hij dat deed gaf hij Tom en Kees alvast twee balletjes met de belofte dat de winnaar er nog één bij zou krijgen. Wij hadden natuurlijk liever gezien dat Ton beide heren alvast drie balletjes had gegeven en dat nummer twee dan later weer een balletje in moest leveren, maar ik kan ook wel begrijpen waarom Ton niet voor die optie koos.
Afijn, uiteindelijk bleek Kees een iets betere score te hebben op zijn laatste drie holes (7 punten op hole 2, 3 en 4) dan Tom (6 punten op hole 3, 4 en 5) en hij nam dan ook ontroerd het derde balletje in bezit.