Vandaag liep ik samen met Jim de Boer in de laatste flight en hadden we alle tijd om elkaar eens beter te leren kennen. Zoals de meesten van jullie wel weten werkt Jim bij Blub media, het bedrijf van clubicoon Maurice Jong. Als ik Jim mag geloven (en waarom zou ik dat niet doen) timmert Blub aardig aan de weg. Inmiddels hebben ze 13 man in vaste dienst en lopen er dagelijks ook een stuk of vier stagiairs rond. Dat Blub populair is bij de werkende jongeren (in mijn optiek is iedereen onder de 50 een jongere) kan ik wel begrijpen. Bij welk bedrijf starten ze dagelijks pas om 9.30 uur omdat de directeur meer een avondmens dan een ochtendmens is en krijg je gratis golflessen aangeboden. Jim heeft het daar dan ook erg naar zijn zin en dat komt niet alleen door de secundaire arbeidsvoorwaarden. Jim vertelde mij dat hij zich vooral bezig houdt met de marketing en er dus bijvoorbeeld voor moet zorgen dat een bedrijf op een hoge positie komt te staan op een zoekpagina. Daarvoor is het van belang dat een website wordt gevuld met de juiste teksten en het bedenken en schrijven van zo’n webtekst vind hij prachtig om te doen. Zo vertelde hij mij dat hij laatst bezig was met de website voor Erotic Treasure (ze doen bij Blub duidelijk meer dan alleen golf gerelateerde websites) en dat ze daar een heel leuk cookie statement voor hadden bedacht. Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gewekt en gelukkig wist Jim ‘m uit zijn hoofd. “Om onze website soepel te laten werken gebruiken wij geen glijmiddel maar Cookies“, ik werd er stil van.
Je zou denken dat een door de wol geverfde makelaar zich ook goed weet te verkopen, maar Sam Sneek liet van de week wel een gouden kans lopen. Voor de Jumbo winkel in Heerhugowaard werd hij door een cameraploeg van SBS6 aangesproken met de vraag of hij wilde reageren op de reclame met de hossende bouwvakkers van de Jumbo. Sam is voor geen kleintje vervaard, zeker niet bang voor een camera en kwam dan ook gelijk uit voor zijn mening. Het is natuurlijk mooi dat Sam daar zo spontaan aan meewerkt, maar had hij niet eerst even naar huis moeten lopen om zijn shirtje van GC De Koggen aan te trekken of anders een jasje van zijn eigen makelaardij? Een gemiste kans!
Nine van Kerkvoort wist haar kansen juist wel te pakken. Op hole 2 pakte ze met een prachtige slag de neary en verdiende nog een extra balletjes door met haar tweede slag de bal in het gaatje te krijgen. Op hole 5 probeerde ik dat ook, maar een birdie zat er voor mij niet in (wel de neary). Birdies werden er overigens wel meer geslagen: Leon Bakker deed dat net als Nine op hole 2 en Richard Bovenkerk lukte dat op hole 6.
Je hebt natuurlijk een grote kans dat de winnaar van een birdie of bijzondere verrichting hoog in het dagklassement verschijnt, maar dat was aan Richard en mij niet gegeven. Nine daarentegen gooide wel hoge ogen, maar haar 19 stableford punten waren slechts genoeg voor de 5e plaats. Leon deed het met zijn 20 punten net iets beter en eindigde daarmee op de tweede plaats. Ook Piet den Dulk pakte natuurlijk weer zijn prijsje mee (derde met 19 stableford punten). Eerste werd vandaag Marcel Kamps met maar liefst 22 punten (één meer dan waar hij zelf op rekende). Waar zijn de tijden gebleven dat het inleveren van een verkeerde kaart een DQ-tje opleverde? 😉

Guus

P.s. Op de website van Blub zag ik een mooie video over Zichtbouw, een van onze andere sponsoren.