Een rondje moeten missen omdat je weer opa wordt! Voor sommigen is dat niet helemaal te bevatten, maar als er gerekend wordt op de grootouders die kunnen komen oppassen op hun eerste kind (en hond) als schoondochter ligt te bevallen gesteund door onze zoon, zeg je natuurlijk geen nee. 

Als alles dan achter de rug is met een gezonde tweeling (kleinkind nummer elf en twaalf; 11 dames en één manneke) speelt opa bevrijd van alle spanning. Ik durf niet te beweren of dat echt zo is, maar feit is wel dat het enige tijd heel onrustig geweest is in ons gezin. Dat is nu enigszins achter de rug. 

Nu moet ik zeggen dat ik al een heel jaar matig tot slecht gespeeld heb en mezelf gelukkig prijsde met een rondje in de dubbele cijfers. Het is net alsof ik een heel jaar geïnvesteerd heb om een hogere handicap te realiseren om goed te kunnen scoren in deze wintercompetitie. Het gaat namelijk de afgelopen weken meer dan voortreffelijk. Ik heb daarom maar besloten dit een poosje voort te zetten! Dan kan ik mijn praatje ook alvast voorbereiden om een beetje origineel te blijven. 

Vandaag mocht ik namelijk niet alleen de felicitaties in ontvangst nemen i.v.m. de uitbreiding van ons gezin, maar ook vanwege een prima score van 20 punten. Goed voor een eerste prijs van drie balletjes met het logo van onze vereniging. Cock B. was als tweede goed voor 19 punten net als mijn flightgenoot Jan K. ook met 19 punten. Tevens werden er nog flessen met een bijzonder sap uitgedeeld aan Cor V. (neary hole 3) en Hein D. (tweary hole 7) Ondanks het soms druilige weer zijn er nog 2 birdies gescoord (Jos v.d. W en Cees S.) 

De herendag is ongekend populair met vandaag 49 deelnemers, mede dankzij de organisatie van Ton en Cees, maar natuurlijk ook door de ongedwongen sfeer die we met elkaar ervaren. Hopelijk kunnen we lang op deze wijze doorgaan mede dankzij de huidige sponsor: LOOS BETONREPARATIES!

Dank aan mijn flightgenoten die weer veel begrip hebben getoond voor al mijn andere handicaps.

Graag tot volgende week. 

Cees Hoek