Ik weet niet hoeveel van de deelnemers aan de woensdagavondcompetitie ooit een ander persoon een huwelijksaanzoek heeft gedaan, maar de kans dat zij daarbij een blauwe scheen zijn opgelopen lijkt mij gering. Het schijnt dat het er vroeger wel eens pittig aan toe ging. Als een jonge dame een huwelijksaanzoek niet zinde kreeg de man die het aanzoek deed gewoon een schop tegen de schenen, dan liep hij dus aan blauwtje op.
Ook met golfen kun je blauwtje lopen en Sandra Kerkvliet deed dat vandaag met verve. Met haar afslag van blauw liep zij vandaag een dijk van een ronde, ze scoorde maar liefst 22 punten, meer dan voldoende voor de winst. De tweede plaats was vandaag voor Marco Roest die net als José Koopman met 19 punten de baan afstapte. Dat José derde werd was niet verwonderlijk want zij scoorde haar meeste punten vooral in het begin van de wedstrijd. Na vijf holes had zij al 14 punten bij elkaar geslagen, daarna werd het een beetje sprokkelen. Na hole vijf wilde ik haar zeggen dat zij een hele goed ronde liep, maar na het lezen van de laatste Fore! heb ik dat maar nagelaten (als je tegen een speler zegt dat hij/zij een hele goede wedstrijd loopt werkt dat vaak averechts en raakt hij/zij uit de flow). Verder zat regel 1 ook nog goed in mijn hoofd (gedurende de ronde niet over huwelijk of werk praten) en heb ik het pas in het clubhuis met José gehad over haar huwelijk met Frank (inmiddels al weer 12 jaar getrouwd).
Naast de balletjes voor de dagprijzen waren er natuurlijk ook nog balletjes te verdienen met een bijzondere verrichting of een birdie. Deze balletjes werden allemaal door Brendan Korten verdiend. Hij verdiende een balletje met zijn neary op hole 5 en verdiende er ook nog een met een birdie op hole 4. De neary op hole 2 werd overigens door niemand geslagen.

Guus