Afgelopen dinsdag liep ik een rondje en zag ik op hole 9 de bandensporen al dwars door de nieuw aangelegde struikjes gaan. Blijkbaar was het de baaneigenaren ook opgevallen want vandaag werden die struikjes afgeschermd met van die witte hekjes. Ik snap het eerlijk gezegd niet, heb je bijna 5 kilometer door de baan gewandeld en vertik je het om op de laatste hole 5 meter om te lopen. Het is toch ongelofelijk dat er 20 van die hekjes geplaatst moeten worden om de baan te beschermen. Dat er hekwerk nodig is om de jonge aanplant tegen hazen te beschermen kan ik nog wel billijken, maar om er ook mensen mee te moeten weren, dat gaat me eigenlijk te ver. Eerlijk gezegd wil je op een golfbaan helemaal geen hekjes zien (iedereen weet toch dat je niet met een trolley tussen een bunker en de green mag komen), daar wil je eigenlijk alleen maar natuur zien. Wat dat betreft worden we de laatste tijd natuurlijk al weer aardig verwend. Regelmatig zien we hazen allerlei spelletjes met elkaar spelen, de meerkoeten hebben de nestjes al weer ingenomen en laatst zag ik zelfs een prachtige fazant bij de bosjes van hole 4.
Vandaag hielden de beesten zich denk ik een beetje koest vanwege de storm die over Spierdijk raasde. In het algemeen heb je het liefst voor de wind of tegen de wind, maar vandaag was het op acht van de negen holes zijwind en dat maakt het golfen nogal lastig. Ik scoorde 16 stableford en verdiende daar zelfs nog een balletje mee (wel omdat Leo Spieker en Jan Vallenduuk waren weggewaaid). Frank Braas verdiende twee balletjes met zijn 17 stableford punten en Piet den Dulk mocht er als dagwinnaar drie in ontvangst nemen (18 stableford punten). Piet was vandaag een grootverdiener want naast zijn dagprijs ontving hij ook alle bierprijzen voor de bijzondere verrichtingen (tweary op hole 2 en neary the rope op hole 9). Op die laatste prijs was hij, denk ik, niet echt trots (hij zal wel voor de vlag gegaan zijn), maar hij vond het prachtig dat alle prijzen zijn kant op gingen (the winner takes it all). Piet had ook nog graag een birdie balletje verdiend, maar dat zat er vandaag voor hem niet in.

De enige die dat wel lukte was Frank Braas, op hole 3 had hij maar vier slagen nodig om zijn bal in het gaatje te krijgen. Vandaag was de wedstrijd net als vorige week non qualifying en Frank hoopt natuurlijk dat de rest van de wedstrijden wel qualifying zullen zijn. Mocht dat zo zijn, dan mag hij zich de non qualifying kampioen van 2023 noemen.

Guus