Bij natuurgeweld denken de meesten onder ons waarschijnlijk gelijk aan een tsunami, aardbeving, vulkaanuitbarsting of dat soort dingen. Op een golfbaan verwacht je zoiets niet, maar ook daar kan de natuur flink tekeer gaan. Vandaag waren twee zwanen het duidelijk niet met elkaar eens en dat moest blijkbaar even uitgevochten worden. Wedstrijdleider George v/d V. had het tijdens de prijsuitreiking over een echtelijke ruzie, maar ik heb daar mijn twijfels over. Misschien dat ik als alleenstaande er te veel van uitga dat stelletjes een harmonisch leven leiden, maar waarom zouden het geen twee mannetjes of vrouwtjes kunnen zijn. Misschien dat George gelijk kan zien of een zwaan van het vrouwelijke of mannelijke geslacht is, maar voor mij is dat nog een hele opgave. Ik weet dat een mannetje een iets dikkere nek heeft en een knobbel op zijn zwavel die in het voorjaar wat opzwelt, maar toch blijft het lastig voor me of ze van elkaar te onderscheiden.
Het blijft natuurlijk gissen naar de reden van hun ruzie, zou de ene zwaan nou net dat lekkere stukje gras voor de ander hebben opgegeten of misschien juist dat lekkere stukje gras dat de ander net wilde gaan opeten onder gescheten hebben (zo’n lekkere zwarte flats er op)? Wie het weet mag het zeggen, laten wij het maar over de wedstrijd hebben.
Het was vandaag de eerste wedstrijd van de Spierdijkcup en dat betekent dus uitholen op elke hole. Je zou denken dat de wedstrijd dan wel eens lang zou kunnen duren, maar met vier uur en een kwartier was elke flight al weer binnen. Ik weet niet het er iets mee te maken had dat de kantine om 17.30 uur dichtging, maar een ieder was in ieder geval ruimschoots op tijd terug voor een lekker drankje na afloop.
Dat smaakte Melvin van R. waarschijnlijk het beste. Melvin werd in een klap maar liefst zes balletjes rijker omdat hij zowel de beste bruto als netto score had (84 om 71). De tweede plaats bij de netto score ging naar Georg V. en de derde plaats was voor Ans G. (allebei 73 slagen netto). Bij de bruto score was de tweede plaats van Sam S. (89 slagen) en de derde plaats voor Piet den D. (91 slagen). Beide heren verdienden nog een extra balletje met de longest drive (Sam op hole 1) en neary the pin (Piet op hole 5). Er was nog even discussie of de langste drive de verste afslag was, maar dat schijnt niet zo te zijn. Ook de longest drive is eigenlijk een soort neary, het gaat er om wie met zijn afslag het dichtst bij de vlag komt. Snapt u het nog?
Natuurlijk was er ook nog een longest drive voor de dames. Deze ging vandaag naar Loes (die van het kontje) van der W. Loes claimde nog een extra balletje omdat zij haar naam er twee keer op mocht zetten, maar wat dat betreft was wedstrijdleider George onverbiddelijk.