De gebruikers van Chronogolf weten al dat ze een uniek e-mailadres nodig hebben om een baantje te reserveren. In OGS is het nog mogelijk om hetzelfde e-mailadres als je partner of ouder te gebruiken, maar in Golf Genius is dat zo meteen ook niet meer mogelijk.

Je kunt dat een tweede e-mailadres aanmaken maar een andere optie is het instellen van een e-mailalias.

Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat je aan je mailbox kunt koppelen. Met een e-mailalias kun je wel berichten versturen en ontvangen maar het alias heeft geen eigen inbox. E-mails die naar een e-mailalias worden verstuurd komen terecht in de inbox van het e-mailadres waaronder het alias is aangemaakt.

Stel je gebruikt het e-mailadres fransenans@gcdekoggen.nl voor het inloggen bij OGS en je heb een tweede uniek e-mailadres nodig. Je kunt dan bijvoorbeeld fransenans2@gcdekoggen.nl als e-mailalias aanmaken. Elk mailtje dat dan naar fransenans2@gcdekoggen.nl wordt gestuurd komt gewoon nog binnen op fransenans@gcdekoggen.nl. Voor de rest verandert er dus niets.

Het aanmaken van een e-mailalias is afhankelijk van de provider waarvan je gebruik maakt Bij Ziggo gaat dat misschien net weer wat anders dan bij KPN of Quicknet. Meestal staat bij een provider wel beschreven hoe je zo’n e-mailalias kunt aanmaken en anders zou je even moeten bellen met de helpdesk.

Het zou voor de club prettig zijn als iedereen met een dubbel e-mailadres dit oppakt en er voor zorgt dat er geen dubbele e-mailadressen in OGS meer voorkomen. Dat bespaart ons heel wat werk (en tijd) met het inrichten van Golf Genius.

Guus