width=Golfers die van wind, regen en kou houden, hadden Tweede Paasdag de dag van hun leven. Maar omdat er van dat ras niet zoveel zijn, waren de meesten van de 26 leden van GC De Koggen blij dat ze zo tussen drie en half vijf weer terug waren in het warme clubhuis.

Achttien holes hadden ze gelopen, achttien holes waarin niet alleen werd gestreden om de ‘Gouden Eieren’ (voor diegenen die in hun flight de bal als eerste in de hole mikten) maar tegelijkertijd in een strokeplaywedstrijd ook nog eens een keer om de ‘Gouden Paashaas’, een in chocolade gegoten trofee, gewonnen door John Heemskerk.

De tweede grote winnaar was Kees Feld. De ‘Reus van Spierdijk’ slaagde er in tot acht keer aan toe de bal als eerste uit te holen. Er waren er nog vijf die dit kunstje uithaalden, maar omdat Kees netto met het minste aantal slagen de finish bereikte, ging hij met de hoofdprijs aan de haal: een fles advocaat die – zo beloofde hij met glimoogjes – nog ’s avonds met zijn chocolade paashaas achterover zou slaan.

En wie deden er verder nog een greep in het resterende, door Alie Borst opnieuw met zorg samengestelde prijzenpakket? Wel dat waren Mart Bakker (tweede) en Frank Braas (derde) in het klassement van de ‘Gouden Eieren’ en George van der Velden (tweede) en alweer Kees Feld (derde) in de match om de Gouden ‘Paashaas’. Opmerkelijk: ondanks de barre weersomstandigheden had niemand van de 26 ingeschreven deelnemers zich afgemeld. Jawel, golfers met passie.