Vanmorgen las ik in de krant dat we vandaag een uitzonderlijk krachtig hogedrukgebied hebben, liefst 1026 hectopascal. Gelijk zag ik mijn kansen op een overwinning stijgen, heel wat spelers bezwijken onder een hoge druk maar daar heb ik gelukkig niet zo veel last van. Met 19 punten waande ik mij bijna zeker van de eerste plaats, maar jammer genoeg was er nog zo’n koele kikker die wel raad wist met de druk. Wim Tromp scoorde vandaag maar liefst 21 punten en werd dan ook meer dan terecht winnaar. Gelukkig hadden Wim en Els een afspraak met een kleinkind zodat de eerste prijs (een door Koeman gesponsorde doos ballen) toch nog mijn kant op ging. Wel sneu voor Wim want hij liep niet alleen zijn eerst prijs mis, maar ook nog een vogeltje van die bekende makelaar uit Heerhugowaard en de prijs voor de neary op hole 5.
De prijs voor de tweary op hole 2 (een met snoep gevulde bloempot) ging zeer verdiend naar Jos van der Werf. Karel Visser beweerde nog dat zijn tweede slag een stuk dichterbij lag, maar als je met vier slagen de hole afstapt heb je geen enkel recht van spreken.
De derde prijs (17 punten) was vandaag voor Peter Buis. Even leek het er op dat Peter vandaag niet kon meedoen omdat Simone Visser hem eerst naar de kapper stuurde (zo kom jij de baan niet in!), maar gelukkig was hij net op tijd terug om in de laatste flight plaats te nemen (toch wel handig dat je bij clubicoon Ed Laan geen afspraak hoef te maken).

Guus