Ik weet niet of jullie het nieuws een beetje volgen maar als het aan staatsecretaris Maarten van Ooijen ligt wordt er binnenkort geen alcohol meer geschonken in sportkantines. Het lijkt er dus op dat Bob Gerritsen zijn zin gaat krijgen en dat we op korte termijn geen biertjes meer kunnen verdienen met een bijzondere verrichting. Ik weet of het voorstel van Bob om daar een anderhalve literfles Rivella van te maken er door komt, er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Ik weet niet wie van jullie de film “A clockwork Orange” van Stanley Kubrick heeft gezien, maar de hoofdpersonen in die film kwamen vaak bij elkaar in de Korova Milk Bar. De drankkaart van die gelegenheid toonde verschillende soorten melk gemengd met chemische stimulerende middelen. De meest populaire drank was de “Moloko Plus”, een melkcocktail waaraan hallucinogene stoffen waren toegevoegd om een intens gevoel van euforie en geweld op te wekken bij de consumenten. Een “Moloko Plus” is aan ons natuurlijk niet besteed, maar misschien dat de keuken alvast wat kan gaan expirementeren met andere melkcoctails (regeren is vooruit zien).
Om een eufories gevoel te krijgen hebben sommige onder ons natuurlijk geen hallucerende middelen nodig. Cees Hoek scoorde vandaag maar liefst 46 stableford punten en zat na afloop van de wedstrijd een uur lang met zo’n eufories gevoel in de kantine. Ik neem aan dat dàt gevoel van glorieuze vreugde wel wat verminderde toen bekend werd dat ook Piet den Dulk 46 punten had gescoord. Hoe bestaat het, heb je 46 stableford punten gehaald en wordt je toch geen eerste. Ik heb in GolfGenius nog even naar de resultaten van Piet gekeken, maar hij begon met zes parren en kwam uiteindelijk op 80 slagen binnen (met nog een birdie op hole 13). Wat een geweldige ronde! Tijdens zijn overwinningspeech leek het er even op dat Piet nog een paar punten had laten liggen op de laatste holes omdat het toen regende, maar dat zal ik wel verkeerd begrepen hebben. Ook de derde prijs winnaar verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Jan Kaandorp was vandaag ook lekker op dreef en sloeg vandaag 40 punten bij elkaar. Jan was vandaag trouwens met de camper naar de golfbaan gekomen. Binnenkort gaat hij met de camper naar Maastricht voor een concert van André Rieu en vandaag kon hij mooi nog een keer oefenen met het inparkeren van zijn bolide (op het Vrijthof heeft hij natuurlijk niet zoveel ruimte).
Vandaag werden er dus nog biertjes uitgedeeld voor de bijzondere verrichtingen. Piet den Dulk pakte twee biertjes mee voor zijn tweary op hole 4 en ikzelf verdiende er twee met de mooiste prijs die er is (de longest drive op hole 17).
Tenslotte moet ik natuurlijk nog wel even vermelden dat Jan Vallenduuk de finale van de Old Gran Dad competitie heeft gehaald. Jan mag binnenkort zijn kunsten vertonen op de Wassenaarse golfbaan Rozenstein en wie weet wordt hij golfopa van het jaar 2023.

Guus