Op de laatste donderdag van iedere maand is er tijdens de Herenmiddag zowel een 18 holes als een 9 holes wedstrijd.

Zo ook deze donderdag. Zo rond 11.30 de start van de 18 holes met 22 mannen en aansluitend voegt de 9 holes met 14 deelnemers de baan in.
Een prima middag met een flink aantal deelnemers ligt voor ons.

Echter onheilspellende vooruitzichten op buienradar. Cees Siekerman had zo zijn twijfels of alles droogjes zou verlopen.

En dat kwam uit in fikse regenbuien en donderklappen waardoor Klaas Willen Duijn de sirene liet loeien.
De 9 holes was nauwelijks gestart maar de 18holes liepen reeds verspreid over de baan. Snel terugkomen of naar het schuilhok.
Dat duurde dus een uurtje waarbij ik begrepen heb dat het overvolle en uitpuilende schuilhok inmiddels rookvrij is en dat viel voor een aantal schuilers flink tegen!

Na de herstart zo rond kwart over 2 werd door Ton en Cees besloten dat de wedstrijd verder ging als 9 holes. Prima echter waar waren de deelnemers? Onduidelijke situatie. Velen inmiddels blijkbaar huiswaarts gegaan. Guus Koning kwam nog nat het clubhuis binnen echter dat bleek door de douche gekomen te zijn. Hij had de wedstrijd gestaakt waardoor hij zijn prijs voor de neary op 5 mis liep.

De wedstrijd werd hervat en onduidelijk bleef wie waar was en met hoeveel wij na de herstart in de baan waren.
Een fors aantal deelnemers werd gemist. Cees Duijn zou na afloop nog even met de platte kar een rondje doen voor mogelijke gestrande kerels. Vooral werd naar Kees van Kampen uitgekeken. Hadden wij toch echt niet naar huis zien gaan!

Kortom een wedstrijd met leuke incidenten wat allemaal top afliep.
Uiteindelijk ging de longest op 3 naar Peter Hes, de 3e prijs naar Piet den Dulk met 17 evenzo voor Jan van Stralen als 2e en Bob Gerritsen als 1e met 19punten maar dan wel alles voor de fun deze middag.
Ton Hertog sprak nog zijn bewondering uit voor de echte “Die Hards” die deze middag met fikse doorzetting tot een prima en leuke middag hadden beëindigd.
Opmerkelijk was voorts dat Jan Grooteman een pondje paling beschikbaar stelt voor een Grootemannetje. Het blijft echter volstrekt onduidelijk wat je daarvoor moet presteren. U moet Jan er maar eens op aanspreken.

Bij het hanteren van de sirene door Klaas Willem is het volstrekt duidelijk dat er gestopt dient te worden en dat je een veilige plaats opzoekt. De vraag kwam echter op: Wanneer is het weer veilig om door te spelen? Een nieuw sirene signaal? Of iets anders?

Gegroet Bob.