Ik waande mij even terug op de Kennemer toen ik een van mijn medespeler een dom perignon uit 1959 hoorde bestellen. Ik heb de wijnkaart van de golfbaan nooit bekeken maar deze bleek er in ieder geval niet op te staan, waardoor Jan Grooteman uit armoede maar terug greep op zijn biertje. Ik weet niet waarom Jan dit wijntje wilde bestellen maar misschien is de roem al een beetje naar zijn hoofd gestegen. Jan is zo druk met de Spierdijk cup bezig dat de wedstrijd van vandaag hem totaal niet boeide, het was voor hem maar een oefenpotje. Vol gestopt met adviezen van technisch manager Arie Floris kwam het er de eerste negen holes nog niet helemaal uit, maar de tweede negen was Jan helemaal los met een mooie 20 punten tot gevolg (met een lekkere vierpunter op hole 5, met bunker). Gelukkig wil Arie nog niets weten van een sterrenstatus van Jan en weigerde hem dan ook met zijn buggy naar hole 1 te brengen (“je gaat maar lopen, dat kan je toch nog wel“). Jan werkt wel heel nauwgezet naar de finale van de Spierdijk cup toe. Zo gaat hij dit weekend voor vier dagen met mental coach Jan Schrekker naar het Limburgse om daar in alle rust aan zijn spel te werken. Hij wist niet precies op welke banen ze gaan spelen, maar de aandachtspunten tijdens die dagen wist hij mij al wel te noemen:

• De juiste mentale instelling voor, tijdens en na de wedstrijd
  • Praktische oefeningen voor stressbeheersing
  • Visualisatietechnieken voor een betere score.

Op dinsdag loopt hij dan een trainingsrondje op Westwoud waarna Arie hem nog drie dagen onder handen neemt om dan eindelijk volgende week die cup op te halen (als alles goed gaat). Wat een commitment, daar kunnen wij nog iets van leren.
Jan was zo bezig met andere dingen dat andere leden er dit keer met de prijzen vandoor konden gaan. Eerste werd Fons Dekker met een score van 39 punten waarvan 23 op de tweede negen (zeer knap). De tweede plaats ging naar Ton hertog (35 punten) en derde werd Simon Hes (het mirakel uit Ursem volgens wedstrijdleider Cees) met 34 punten.
Ook was er natuurlijk nog een negen holes wedstrijd . De eerste plaats ging naar Tom Bleijendaal (19 punten) en tweede en derde werden George Vlaar en  Jaap van het Kaar (beiden 16 punten). Tom had trouwens zijn Franse slag voor die van Canada ingeruild en daar was hij zo tevreden over dat hij dat ons allemaal aanraadde.
Tenslotte pakte Jan van Stralen de neary op hole 5 en Tom Bleijendaal  (met zijn Canadese slag dus) de tweary op hole 4 (inclusief birdie).

De volledige uitslag is weer te vinden op OGS