Met Koningsdag spelen we een vijf stokkenwedstrijd, maar voor mij was het vandaag bijna een nul stokkenwedstrijd. Vanwege het mooie weer en de niet te verre afstand ging ik vandaag sportief maar eens op de fiets (zo’n oerdegelijke Gazelle, niet af te beulen). Heel stom, want omdat ik afgelopen donderdag in Sint Nicolaasga had gespeeld, lagen mijn golfspullen nog in mijn auto. Op het fietsje weer terug naar huis om de auto op te halen. Gelukkig ik was ruimschoots op tijd terug om in de laatste flight met Thierry D. en Sam S. mee te lopen. Ik weet niet of dit voorval van invloed is geweest op mijn spel, maar frappant genoeg begon ik beroerd aan de wedstrijd (bal out of bounds, bal te water, bal te water, etc) Gelukkig ging het later wel wat beter, maar echt goed werd het vandaag niet. Wel als enige een birdie geslagen (op hole zes).
Het leek er ook een tijdje op dat ik meedeed aan een wedstrijd bij het businessgolf. Flightgenoot Thierry heeft zijn oog laten vallen op een huis aan de Verlaatsweg en via Sam hoopt hij het voor een schappelijk prijsje op de kop te tikken. Tijdens de wedstrijd werd er oeverloos gediscussieerd over de beste tactiek om de eigenaar tot verkoop over te doen gaan (die weet nog niet dat hij het huis beter kan verkopen). Ik weet niet of het jullie trouwens is opgevallen, maar Sam is een verdomd goede imitator van Peter B. Ook hij denkt regelmatig het balletje nog te kunnen bijsturen als het al een pokken eind onderweg is (ja, nu even naar links draaien, nog een beetje en nu stil liggen).
Iemand die dat bijsturen helemaal niet nodig heeft is Joost V. Ondanks zijn best wel hoge handicap slaat Joost zijn ballen kaarsrecht naar voren, wat hem vandaag maar liefst drie prijzen opleverde. Hij won niet alleen de tweary op hole 4, maar ook de neary op hole 5 en de dagprijs (33 stableford punten). Tweede werd vandaag wedstrijdleider Ans G. met 32 punten. Het leek er even op dat niemand de derde prijs wilde hebben, maar gelukkig wilde Ria B. die prijs wel mee naar huis nemen (toch maar mooi de helft van het aantal kwijtgeraakte balletjes terugverdiend).

Guus