Begin 17e eeuw werd de Wogmeer als een van de eerste meren drooggemalen en over een kleine 100 jaar zal het weer worden teruggegeven aan de natuur, dat schrijft tenminste Renske Jonkman in haar streekroman. In verband met de verhoogde zeespiegel zal het niet meer rendabel zijn om grote delen van Noord-Holland droog te houden en wordt besloten om onder andere van de Wogmeer weer een echt meer te maken (daar gaat onze golfbaan).
Na de overvloedige regenval van de laatste dagen verwachtte ik eigenlijk dat die voorspelling al voor een deel bewaarheid zou worden, maar wonder boven wonder lag de baan er nog voortreffelijk bij. Zelfs hole vijf, waar het meestal zeiknat is, was nog goed te belopen. De meeste bunkers lagen dan wel vol water, maar dat is natuurlijk alleen maar meegenomen, dat geeft je mooi recht op een vrije drop. Flightgenoot Bob G. dacht daar ook van te profiteren, maar ongelukkigerwijs kwam hij net in bunkers terecht waar nog net een strookje zand niet onder water lag. Dat strookje lag natuurlijk gevaarlijk dicht bij de rand en de bal goed raken was dan ook erg lastig (voor Bob dan ook geen goede score).
Dat de baan er voor de rest prachtig bij lag valt ook wel op te maken uit de scores van vandaag. Winnaar werd verkeerde Guus met 20 punten, op de voet gevolgd door Cees H. met ook 20 punten en Piet den D. met 19 punten. Vooral die 20 punten van Cees is het vermelden waard want gedurende de hele competitie scoort hij alleen maar 20 punten en dat doet niemand hem na.
Vandaag waren er nog balletjes te verdienen met een neary. Verkeerde Guus pakte ‘m op hole 2 en Jos van de W. deed dat op hole 5.
Vanwege de vakantie van de birdiesponsor werden er vandaag geen vogeltjes uitgedeeld.

Guus