We weten allemaal wel dat na een overwinning het eten veel lekkerder smaakt, maar na vanmiddag ben ik er ook van overtuigd dat een overwinning ook grote invloed heeft op je hersenen. Volgens mij zaten de meeste deelnemers van de heren wintercompetitie er na afloop pittig doorheen (heel veel wind en te veel regen), maar dag winnaar Gerard Meijer vertelde tijdens zijn overwinningsspeech doodleuk dat hij wel genoten had van dit weer. Ik vraag mij af of Gerard ook zo van het weer zou hebben genoten als hij laatste zou zijn geworden, maar dat zullen we natuurlijk nooit weten. Opmerkelijk was wel het grote verschil tussen de nummer één en de nummer laatst, liefst 17 punten. Opvallend waren ook de scores van de spelers van ons 18 holes NGF senioren team. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij een groepsles van Nighel en dan weet je het eigenlijk wel: heb je net les gehad, dan valt de score altijd tegen. Het heeft altijd wat tijd nodig om de tips van de meester onder de knie te krijgen en daarom is het zeer verstandig van de heren dat ze ruim voor aanvang van de NGF competitie deze lessen hebben ingepland.
Gerard was vandaag winnaar met 19 stableford punten en dat waren drie punten meer dan de nummers twee en drie. Zowel Nico Koopman als Jan Kaandorp scoorden vandaag 16 punten, maar Jan deed het iets beter op de laatste holes en verdiende daarmee een balletje meer dan die ene die Nico kreeg voor zijn derde plaats.
Kees Duijn greep met zijn 15 punten net naast de dagprijzen maar kreeg wel mooi een balletje van de Cv100 voor zijn birdie op hole 5 (prachtige chip-in van zo’n meter of 60). Met zijn birdie verdiende Kees in een klap 5 stableford punten, een derde van zijn totaalscore.
Verder werden er natuurlijk ook nog prijzen uitgereikt aan de winnaars van de bijzondere verrichtingen. Op hole 2 was vandaag met een tweary een fles wijn te verdienen en deze werd dankbaar door Frank Braas in bezit genomen. Frank mocht kiezen tussen een Merlot of een Sauvignon en koos voor de eerste waardoor de Sauvignon automatisch door werd geschoven naar Theo Reijnders voor zijn longest drive op hole 6. Theo heeft er anderhalf jaar uitgelegen door een blessure aan zijn hand, maar raakt ze al weer als vanouds (dat belooft nog wat).

Guus