Vandaag met de uitwisseling met ’t Reghthuys bleek maar weer eens hoe klein de wereld is. In elke flight zaten twee spelers van ’t Regthuys en twee spelers van de Koggen en op de een of andere manier was er altijd wel een verband te vinden. Zo waren er een aantal spelers die elkaar voor het eerst ontmoetten en praktisch bij elkaar om de hoek bleken te wonen. Het betrof hier vooral golfers uit Heerhugowaard, Broek op Langedijk en Noord- en Zuid-Scharwoude en dat is misschien ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat het vanuit die plaatsen ongeveer even ver naar Winkel als naar Spierdijk is. Het is wel opvallend dat heel veel van de golfers uit Heerhugowaard hun roots in Haarlem hebben liggen. Met een van hen, Evert van Buuringen, zat ik vandaag in een flight en toeval of niet, 40 jaar geleden werkten we bij hetzelfde bedrijf ( Unisys, maar toen heette het nog Sperry). Ook mijn andere flightgenoten Adrie Spieker en Corrie Tukker hadden een klik. Toen Adrie op hole 7 een bal vanaf een flinke afstand knap in de hole mikte feliciteerde ik haar met de strakke putt. Ad rem antwoordde Adrie met een strak in het pak (een beetje reclame mag wel) wat Corrie deed opmerken dat die zaak in Alkmaar is. Ja, zei Adrie, die is van mijn zoon. Oh, die man met die lange blonde haren, is dat jouw zoon? En de dames hadden elkaar gevonden hoor. De rest van de wedstrijd ging het vooral over steden waar je lekker kunt winkelen (Haarlem, Den Haag, Utrecht). Utrecht blijkt vooral uit te blinken in de schoenen, zo kocht de 50-jarige dochter van Adrie daar laatst vijf paar schoenen in vijf verschillende winkels!
Maar laten we het golfen niet vergeten. Het was natuurlijk een wedstrijd tussen De Koggen en ’t Regthuys en wij hebben dik gewonnen (gemiddeld 27 om 22). Volgende week is de terugwedstrijd maar dit mogen we natuurlijk niet meer uit handen geven, die beker is voor ons. Hoewel het om een teamprestatie ging wil ik toch nog een paar spelers in het zonnetje zetten. Zo sloeg Piet den Dulk vandaag 40 punten bij elkaar, Hein Dekker 34  en Fake de Jonge 33. De tegenstanders noteerden een iets mindere score, maar op een vreemde baan is een score van 30 punten voor Ted Boots en Wilma Raijmakers zeer knap (respectievelijk eerste en tweede). De derde plek was bij ’t Reghthuys voor Han Brussaard met 28. Allen kregen een lekker flesje rose mee naar huis.
Ted Boots mocht nog even blijven staan want hij had ook de tweary op hole 4 (met twee keer een birdie op deze hole!). Ik dacht dat Ted ook de longest drive zou pakken maar boem boem Coby Blokker stak daar een stokje voor.
Voor volgende week zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, mocht je een keer wat willen winnen, dan is dit je kans.

Guus