Het is deze week de week van de overgang en volgens wedstrijdleider Peter B. heeft dat alles te maken met de overstap van OGS naar GolfGenius.
Traditiegetrouw neemt Peter voor de wedstrijd een bakkie koffie en tijdens het nuttigen van deze leut wist hij mij te vertellen dat voor de wedstrijd van afgelopen woensdag het nieuwe systeem al was gebruikt. Het leek mij stug maar na afloop van de wedstijd werd ik wel gebeld door Marion V. met een vraag over de koppeling van onze website met die van GolfGenius. Het bleek dat zij en Jos van de W. direct na de wedstrijd naar haar huis waren gereden om daar nog een tijdje aan GolfGenius te werken. Ik neem dat dàt voor echtgenoot George betekent dat hij geacht wordt bij Eetcafe 70 een dinertje voor drie af te halen. Voor George natuurlijk geen probleem, hij is waarschijnlijk het zonnetje in huis na zijn overwinning van vandaag op Wim M. in de laddercompetitie.
Peter B. is trouwens uitermate goed op de hoogte van het laatste nieuws. Zo wist hij mij verder te vertellen dat ons aller Daphne binnenkort gaat samenwonen in Spierdijk en dat het huisje op hole 1 zo lang op zich laat wachten omdat een bewoner van de Verlaatsweg dat tegen probeert te houden. Peter was trouwens wel de enige die baalde van het lekker zonnige lenteweertje. Omdat het bedrijf waar hij werkt is overgenomen door de Bam kregen alle medewerkers een mooie nieuwe jas. Peter vraagt zich alleen af of de jas wel waterdicht is en hoopte dan ook op een gezond buitje.
Na afloop liep ik in het clubhuis Thierry D. nog tegen het lijf. Omdat ik het opvallend vind dat hij dit jaar zo goed presteert vroeg ik hem of hij een idee had hoe dat kwam. Volgens Thierry kwam dat vooral door de aanschaf van een nieuwe driver en putter. Die nieuwe driver zou sowieso al een slag per hole schelen. Ik weet niet of ik Thierry hierin helemaal gelijk kan geven. Op hole 16 sloeg hij de eerste bal met zijn driver in de bunker tussen hole 16 en 17. Zijn tweede slag belandde op 100 meter voor de hole en de derde wipte hij er met een ijzertje in. Een prachtige birdie, maar dat kwam echt niet door de nieuwe driver of de nieuwe putter. Naast Thierry slaagden Frank B en ondergetekende er ook in een birdie te slaan. Ik voelde mij nog wel een beetje asociaal toen ik alleen zelf een slokje uit mijn heupflesje nam, maar met Corona op de loer kunnen we het flesje natuurlijk niet rond laten gaan.
Jullie zullen het wel begrepen hebben, Thierry werd vandaag overtuigd winnaar met 36 stableford punten. Tweede en derde werden respectievelijk Marion V. en Peter S. met allebei 32 punten.
Ik hoop trouwens wel dat we snel kunnen overstappen naar GolfGenius. Vandaag betrapte ik mij er op dat ik een slag tekort noteerde op een hole waar ik geen punten haalde. Normaal krijg ik op hole 3 maar één slag mee, maar met mijn nieuwe handicap zijn dat er twee. Bij het niet uitholen moet ik nu dus negen slagen noteren omdat het anders later niet goed komt te staan in GolfGenius. Ik hoop dat ik niet ergens eerder zo’n foutje over het hoofd heb gezien.

Guus