We hadden al een paar beroemdheden binnen de club rondlopen; iedereen weet wel wie we bedoelen met Waldorf en Statler. Sinds vandaag hebben we volgens Simone Visser ook de vieze man als clublid. Toen Simone, Fons Dekker en ik naar hole negen liepen kwam de flight van Dirk Loos, Karel Visser en Erik Bark net van hole zes aflopen. Hé, daar hebben we de vieze man riep Simone. Ik weet niet of Dirk (zijn haren netjes in een scheiding) er om kon lachten, maar na afloop heb ik ‘m in ieder geval niet meer gezien. Wel heeft Dirk net als de heren Koot en Bie ons verrijkt met een nieuw Nederlands woord. Van Koot en Bie kennen we bijvoorbeeld “de pruimen op sap zetten”, “van wippenstein gaan”, “mag ik even een teiltje” en “hou je d’r buiten Cock”. Toen de flight van Erik het op hole 18 had over hoe ze het boven in het clubhuis wat gezelliger konden maken (beneden was weer een feest) dacht Karel gelijk aan topless bediening en begon Dirk opeens over “struikeltieten”. Omdat Dirk al weg was heb ik niet kunnen vragen wat dat precies zijn maar zijn flightgenoten raakten er wel door van slag. Vooral voor Erik was dat erg jammer want op dat moment liep hij één slag boven de baan. Omdat hij met een dubbel bogey van de baan stapte eindigde hij nu met drie slagen boven de baan (netto -2), meer dan genoeg om bijna alle prijzen weer mee naar huis te nemen. Als sponsor van de Spierdijkcup had Erik een Jumbo tas vol met prijzen meegenomen maar die had hij eigenlijk niet hoeven te legen (alles kon er zo weer in). Dagprijs voor de bruto en netto score, eindwinnaar bij de bruto en netto score, longest drive op drie, drie birdies, het hield niet op.
Gelukkig waren er vandaag flink wat prijzen te verdienen met de bijzondere verrichtingen en zo konden George Vlaar (neary op hole 5), Jos van der Werf (tweary op hole 8) en ik geloof Piet den Dulk (neary op hole 2) ook nog een flesje alcoholica mee naar huis nemen.
Als laatste moet ik het nog even hebben over flightgenoot Fons. Er valt natuurlijk geen onvertogen woord over dit zeer gerenommeerde clublid te vertellen, maar dat hij na een zeer goede slag van mij heel belangstellend naar mijn club informeert, doet mij misschien wel wat te kort.
Geïnteresseerd in de eindstand, via deze linkjes kun je de bruto en netto score bekijken.