Omdat ik vorige week moest werken kon ik niet aan de wedstrijd van de herenmiddag meedoen. Gelukkig was winnaar Johan Venekamp zo sportief een wedstrijdverslag in te sturen. In zijn stukje had Johan het onder andere over de afwezigheid van Siem Laan. Het was vorige week best wel slecht weer, maar niemand kon zich voorstellen dat dát de reden kon zijn van zijn absentie. Iedereen weet dat Siem er eentje is van de oude stempel, die laat zich door niets weerhouden (vraag maar na bij Kees Duijn, die heeft wel een paar leuke anekdotes over Siem). Vandaag sprak ik Siem voor de wedsttijd en hij vertelde mij dat hij vorige week naar een try-out van “De Tocht” was geweest. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar dat is niet zo gek omdat musicals mij niet zoveel zeggen (ik heb er nog nooit een gezien). Volgens Siem was het een grandioos spektakel, vergelijkbaar met Soldaat van Oranje. Er schijnt in Leeuwarden zelfs een speciaal theater voor te zijn gebouwd met een 360o ijsvloer van 2000 m2. Misschien moet ik toch maar een keer die kant op gaan, maar ik kan natuurlijk ook wachten op mijn eigen musical. Vandaag pakte ik al voor de derde keer van dit jaar een clubkampioenschap en als dit zo doorgaat wordt er vast ook over mijn prestaties een musical gemaakt. We hebben natuurlijk heel wat talenten rond lopen en zie Frank Braas al in de rol van Guus Koning (moet hij nog wel wat aan zijn golfcapaciteiten doen). In elke musical hoort ook vast een vrouw en Nine van Kerkvoort is daarvoor natuurlijk kandidaat nummer één (misschien een geheime liefde waarvan niemand weet heeft op de club). Als stand-in voor Nine (zij heeft nogal eens een bruiloft te regelen) kunnen we natuurlijk Marion Vlaar gebruiken (ook al zo’n geweldige stem). Afijn, ik zie het al helemaal voor me, maar het is natuurlijk niet aan mij om het op te pakken.
Laat ik het maar over het golfen van vandaag hebben. Voor aanvang van de wedstrijd stond ik nog derde, maar zoals ik een maand geleden schreef was alles nog mogelijk. Als Cees Siekerman en Piet den Dulk hun slechtste score niet zouden wegpoetsen, zou ik aan een score van 32 punten genoeg hebben. De laatste tijd speel ik redelijk stabiel en ik stapte dan ook met 36 punten de baan af. Cees en Piet verbeterden hun slechste score niet en zo werd ik kampioen van de herenmiddag 18 holes zomercompetitie (Cees werd tweede en Piet werd derde).
Die 36 punten waren ook genoeg voor de dagwinst en omdat ik op hole 2 een birdie sloeg terwijl op deze hole ook de tweary stond, verdiende ik ook nog twee flesjes Leffe Blond en een birdie balletje van de Cv100. Ook Fake de Jonge verdiende zo’n balletje met een birdie op hole 6.
De overige prijzen gingen naar Jan Kaandorp (tweede plaats) en Gigi Perra (derde plaats). Die derde plaats van Gigi was nog wel verrassend want toen hij het clubhuis binnenstapte ging hij direct naar de wedstrijdleiding om te vertellen dat hij een beetje vals gespeeld had. Blijkbaar heeft Peter Koopman een hart van goud en vond hij een DQ-tje of andere maatregelen niet op zijn plaats.

Guus