Met het deel van de club die altijd meegaan naar Spanje ,Turkije hebben we vorig jaar na het overlijden van Pieter een wedstrijd naar Pieter vernoemd. Zondag 9 augustus werd er weer voor de bokaal gespeeld.

Ik zou de bokaal gaan winnen want aan de voorbereiding lag het niet. Zaterdagnacht in de veranda zat het heerlijk, lief ging te bed en ik zei misschien trek ik hier de nacht door. Om halftwee toch maar naar bed om vervolgens half zes weer op te staan en de koelte weer op te zoeken. Lief vond het bed leeg en kwam naast me zitten onder de veranda dus om 5.45 zaten wij aan de koffie !! Lief ging toch nog een paar uurtjes pakken want de dag begon wel heel  erg vroeg, wat voor lief overigens niet heel vreemd is.

Na jammer genoeg niet de wedstrijd van Max Verstappen af te kunnen zien gingen we naar de baan. Ik kwam de zonen van Pieter tegen en ik zeg het zou mooi zijn als jullie de bokaal winnen. Ze hadden beiden een tijd niet gespeeld maar hebben gelukkig het plezier in het spelletje weer gevonden.
We verzamelden ons op het terras waar het heerlijk toeven was. Na een ijsje en cola volgde de indeling waarbij ik op hole 1 samen met Ans en Johan Pater mocht starten. Na de toss door Johan uitgevoerd d.m.v. de TEE tussen mijn voeten te gooien begon ik aan een formidabele reeks van 5 paren achter elkaar !!! Johan en Ans nam ik mee in de flow ook zij waren top. Wat volgde was een bogey, dubbel bogey, par en bogey toe. 40 slagen mijn beste prestatie ooit , 4 boven de baan klinkt lekker ! Op hole 9 Lag Johan voor birdy om op gelijke hoogte te komen. Een lange put van 10 meter stierf net voor de hole.

Na het douchen smaakte het biertje uitstekend , en gingen we met z’n allen aan tafel voor het diner. ( complimenten voor Carolien en José )
Ans ging de uitslag bekendmaken en had ik al stiekem mijn speech voorbereid. Strokeplay netto 30 slagen wat neerkwam op 24 Stableford punten wat genoeg was voor de 1e plaats. Wat het zeer bijzonder maakte was dat de hele familie Porsius was uitgenodigd. Ellen zelf golft niet maar de bokaal werd wel door Ellen uitgereikt.

Een bedankje naar de dames Ans en Marion die weer n mooie dag hadden georganiseerd!!

Tot de volgende Pieter Bokaal !!
Een groet van George Vlaar