De voorgreen van hole 8

De meeste mensen die deze titel lezen moeten natuurlijk gelijk denken aan die Nederlandse punkband die met hun eerste single niet in de tipparade terecht kwam omdat deze te kort zou zijn (het liedje duurde 6 seconden terwijl het minimaal 60 seconden zou moeten zijn om in de Top 40 of de Tipparade te kunnen worden opgenomen). En voor wie er nu nog geen lichtje gaat branden, hun nummer “Poep in je hoofd” werd gebruikt bij een aflevering van de Lullo’s bij Jiskefet.
Ik krijg echter wat andere associaties bij deze titel. Ik moet denken aan golfers die met hun karretje dwars over de voorgreen raggen. Ik heb op hole 8 een foto genomen en het is toch ongelofelijk hoeveel golfers de bordjes met richtingaanwijzer “carts” gewoon negeren en niet de moeite nemen om een stukje om te lopen. Vorig jaar had Kees Duijn ten einde raad maar een touwtje gespannen om de karren van de voorgreen te houden, maar dit moet toch niet nodig zijn?
Van de andere kant zouden we zo’n touwtje wel mooi kunnen gebruiken van de bijzondere verrichting “tweary to the rope”. Nu staat die meestal op hole 9, maar dan zou hij standaard op hole 8 kunnen staan. Vandaag was het met de bijzondere verrichtingen trouwens best wel onduidelijk. Gisteren stond in de mail te lezen dat er een neary op hole 2 en een tweary to the rope op hole 9 zou zijn. Vandaag stond op de kaart dat er zowel een tweary op hole 2 als hole 5 zou zijn, maar op hole 5 was geen bordje te bekennen. Op hole hole 9 lag heel verrassend dan toch weer een touwtje op zo’n 60 meter voor de green. Degene die het beste met deze omstandigheden wist om te gaan was Bart Zegers die zijn bal met zijn tweede slag zo ongeveer op het touwtje deed belanden. Op hole 2 pakte Jan Kaandorp de tweary door zijn tweede bal op 20 cm naast de vlag neer te leggen. Dat Jan deze prijs pakte was op zich al verrassend (Jan scoorde de laatste tijd altijd zo rond de 11 punten), maar het werd nog mooier voor hem toen bleek dat hij met zijn 20 stableford punten ook de dagprijs in ontvangst mocht nemen. Tweede van de dag werd Nico Reus met 19 stableford punten (gisteren nog 8) en de derde prijs ging naar Hein Dekker met 18 punten. Ook Jan van Stralen dacht met zijn 18 punten voor de derde prijs in aamerking te komen, maar zijn marker had op hole 9 voor hem 6 slagen genoteerd, terwijl dat er volgens Jan 5 moesten zijn. Maar ja, Jan had zijn handtekening op het scoreformulier gezet en die 17 stableford punten werden dus niet meer gewijzigd.
Tenslotte nog even een opmerking over de wensen die sommige leden hebben ten aanzien van de flightindeling. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat Ton en Cees veel werk hebben aan de organisatie van de herenmiddag en hun uiterste best doen om rekening te houden met de wensen van iedere deelnemer. Met zoveel deelnemers kunnen ze natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen en accepteer dan ook gewoon dat je een keer laat moet in plaats van vroeg of dat je al voor de derde week achter elkaar met dezelfde persoon in een flight zit. Blijf onze wedstrijdleiders niet lastig vallen als je een keer je zin niet hebt gekregen en meld je anders zelf aan als wedstrijdleider, kan je de flightindeling helemaal zelf maken.